Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Ποια είναι η πιο δημοφιλής επένδυση στη Wall Street

tags :
BofA: Ποια είναι η πιο δημοφιλής επένδυση στη Wall Street
BofA: Ποια είναι η πιο δημοφιλής επένδυση στη Wall Street
Σε μακροοικονομικό επίπεδο το 9% των διαχειριστών αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση το 2019 αναφέρει σε ανάλυσή της Bank of America.
Με το 53% να εκτιμά ότι θα υπάρξει σαφής υποχώρηση της ανάπτυξης για το επόμενο 12μηνο.
Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο 2018.



Bάσει των αποτελεσμάτων από την έρευνα μεταξύ των κορυφαίων διαχειριστών κεφαλαίων της Wall Street για τον Δεκέμβριο 2018 πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών απομακρύνεται από τις τεχνολογικές μετοχές.



Πού στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών;
Σύμφωνα με την έρευνα της BofA, η πιο δημοφιλής επένδυσης είναι το άνοιγμα «long» θέσεων για το δολάριο ΗΠΑ.



... και για καλό λόγο: πολύ καλά μπορεί να είναι επειδή, όπως δείχνει το ακόλουθο γράφημα, οι «long» θέσεις στο δολάριο είναι απολύτως απογοητευτικές από το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2016, ακόμη και όταν η αγορά εξέφραζε αυξανόμενες ανησυχίες για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.



Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές έχουν εγκαταλείψει πλήρως την τεχνολογία: όπως δείχνει το τελευταίο γράφημα, ενώ οι «long» θέσεις στο δολάριο είναι για άλλη μια φορά η πιο δημοφιλής επένδυση.



Αν και είναι προφανές, το γεγονός ότι το δολάριο θεωρείται η κορυφαία επένδυση σε μια εποχή όπου η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται και η Fed σχεδιάζει τη σύσφιξη του ισολογισμού της όπως ακριβώς και η ΕΚΤ , υποδηλώνει ότι οι επενδυτές φοβούνται η παγκόσμια επιβράδυνση κυριαρχεί στις περιφερειακές ανησυχίες, καθώς οι επενδυτές θα στραφούν μόνο στο δολάριο ΗΠΑ υπό συνθήκες που απαιτούν μια παγκόσμια «πτήση προς την ασφάλεια».
Και δεδομένου ότι δεν είναι, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι οι επενδυτές δεν είχαν ποτέ μεγαλύτερη επιρροή τόσο στην αμερικανική όσο και στην παγκόσμια οικονομία και προβλέπουν μια περίοδο πολύ μεγαλύτερης μεταβλητότητας και ανατροπής των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, καθώς η φούσκα που δημιούργησαν οι Κεντρικές Τράπεζες με τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης τελικά ξετυλίγεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης