Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρεκόρ τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, 107 παραβιάσεις σε μία ημέρα

Ρεκόρ τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, 107 παραβιάσεις σε μία ημέρα
107 παραβιάσεις στο Αιγαίο χθες, ούτε μία σήμερα
Συνολικά 107 φορές παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο εχθές Δευτέρα (17/12) τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ τρία ζεύγη τουρκικών μαχητικών F-16 και F-4 πραγματοποίησαν πέντε υπερ-πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, πετώντας πάνω από τις Οινούσσες και τις νησίδες Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι.
Σε απόλυτους αριθμούς, η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα εχθές ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Μάιο του 2017!
Τότε και με αφορμή μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση, οι Τούρκοι είχαν παραβιάσει 257 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο σε διάστημα δύο ημερών (109 παραβιάσεις στις 14 Μάη 2017 και ακόμη 148 παραβιάσεις την επομένη 15 Μάη 2017).
Χθες, Δευτέρα, συνολικά 15 τουρκικά μαχητικά έκαναν 107 παραβιάσεις, προχώρησαν σε πέντε επιθετικές πτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους και προκάλεσαν τέσσερις εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής που απογειώθηκαν για την εικονική αναχαίτιση των εισβολέων.
Οι επιθετικές ενέργειες των Τούρκων ενδέχεται να συνδέονται με την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Χίο και στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών (στο οποίο περιλαμβάνονται η νησία Παναγιά, το Μακρονήσι και οι Ανθρωποφάγοι).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης