Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Trump διέταξε τη σύσταση στρατιωτικής διοίκησης διαστήματος

tags :
ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Trump διέταξε τη σύσταση στρατιωτικής διοίκησης διαστήματος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump έδωσε εντολή για τη δημιουργία της στρατιωτικής διοίκησης διαστήματος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump έδωσε σήμερα (18/12) την εντολή για τη δημιουργία της στρατιωτικής διοίκησης διαστήματος που θα επιβλέπει όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες της χώρας στο διάστημα.
Σε μήνυμά του, που απευθύνεται στον υπουργό Άμυνας J. Mattiss και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, ο Trump ζήτησε επίσης από το Πεντάγωνο να προτείνει τον διορισμό ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού ως επικεφαλής αυτής της νέας "Στρατιωτικής Διοίκησης του Διαστήματος".
Η νέα διοίκηση αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του νέου κλάδου του αμερικανικού στρατού που θέλει να ιδρύσει ο Trump, της Δύναμης του Διαστήματος, την οποία ο Mattiis έχει χαρακτηρίσει δαπανηρή και άχρηστη.
Η ίδρυση αυτού του κλάδου πάντως μπορεί να συναντήσει την αντίσταση του Κογκρέσου, που πρέπει να εγκρίνει τη χρηματοδότησή της.
Η νέα διοίκηση θα λειτουργεί παράλληλα με τις άλλες στρατιωτικές διοικήσεις, που είναι αρμόδιες για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και άλλες περιοχές του κόσμου, εξήγησε ο αντιπρόεδρος M. Pence.
"Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια", τόνισε.
Ο Pence έκανε τη δήλωση αυτή από το Κέιπ Κανάβεραλ της Φλόριντας όπου επρόκειτο να παρακολουθήσει την εκτόξευση ενός πυραύλου της εταιρείας SpaceX που μετέφερε στρατιωτικό φορτίο.
Η αποστολή αυτή όμως αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης