Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Εκτόξευση» 58% στις επαναγορές μετοχών το γ’ τρίμηνο 2018

ΗΠΑ: «Εκτόξευση» 58% στις επαναγορές μετοχών το γ’ τρίμηνο 2018
«Εκτόξευση» στις επαναγορές μετοχών της Wall Street 
Κατά 58% αυξήθηκαν -σε ετήσια σύγκριση- οι επαναγορές μετοχών από εισηγμένες εταιρείες της Wall Street το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του S&P Dow Jones Indices, καθώς οι κολοσσιαίες εταιρείες διαθέτουν κυρίως τα οφέλη από τη φορολογική μεταρρύθμιση στο χρηματιστήριο -και όχι σε επενδύσεις.
Το ποσό για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2018 ανήλθε σε 203,8 δισεκ. δολάρια, επίδοση ρεκόρ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο!
Οι εταιρείες που διέθεσαν τα περισσότερα εντοπίζονται στον τεχνολογικό κλάδο.
Ειδικότερα, πρόκειται για τις δημοφιλείς Qualcomm και Apple, οι οποίες διέθεσαν 21,1 δισεκ. και 19,4 δισεκ. δολάρια, αντίστοιχα.
Όπως ανέφερε νωρίτερα μέσα στο έτος η UBS, το συνολικό ποσό που θα δαπανήσουν οι αμερικανικές εταιρείες προκειμένου να προχωρήσουν σε εξαγορές άλλων επιχειρήσεων, σε αγορά ιδίων μετοχών και σε παροχή μερισμάτων, θα ξεπεράσει τα 2,5 τρισ. δολάρια.
Αυτή η εξέλιξη καταφθάνει καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πληθώρα μετρητών, καθώς ευνοούνται από τις φορολογικές ελαφρύνσεις του Προέδρου Donald Trump.
Βάσει στοιχείων της Fed τα μετρητά των αμερικανικών επιχειρήσεων που βρίσκονται τοποθετημένα εντός ΗΠΑ φθάνουν στα 2,5 τρισ. δολάρια και εκτός ΗΠΑ στα 3,5 τρισ. δολάρια.
Κατά τη UBS, το ποσό που θα δοθεί για μερίσματα μπορεί να φθάσει στα 500 δισ. δολάρια, για επαναγορά μετοχών θα κυμανθεί μεταξύ 700 και 800 δισ. δολαρίων, ενώ για εξαγορές σχεδόν τα 1,3 τρισ. δολάρια.
Εάν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, τότε το συνολικό ποσό θα φθάσει περίπου στο 10% της κεφαλαιοποίησης του δείκτη S&P 500 και στο 12,5% του αμερικανικού ΑΕΠ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης