Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βάζει «νερό στο κρασί» του ο Trump για τα 5 δισ. δολάρια για το τείχος στο Μεξικό

tags :
Βάζει «νερό στο κρασί» του ο Trump για τα 5 δισ. δολάρια για το τείχος στο Μεξικό
Πέντε δισεκατ. για το τείχος με το Μεξικό; Ο Trump εμφανίζεται πιο ελαστικός
Μπορεί ο D. Trump να το φώναζε εδώ και αρκετές ημέρες ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για τον προϋπολογισμό εάν το Κογκρέσο δεν αποδεσμεύσει το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ωστόσο σήμερα (18/12) εμφανίστηκε πιο ελαστικός.
«Διαθέτουμε κι άλλα μέσα για να φθάσουμε στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News η S. Shanders, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, χωρίς να εξηγήσει ποια ακριβώς είναι αυτά τα μέσα.
«Στο τέλος της ημέρας, δεν θέλουμε να κλείσουμε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, θέλουμε να κλείσουμε τα σύνορα» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.
Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία έως την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, ένα μέρος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα παραλύσει, απουσία κεφαλαίων για να λειτουργήσουν.
Αν και οι επιπτώσεις ενός "shutdown" είναι δύσκολο να προβλεφθούν με ακρίβεια, η λειτουργία των υπουργείων Εσωτερικής Ασφάλειας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών ή ακόμα και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα διαταραχθεί, με δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους να τίθενται σε αναγκαστική αργία άνευ αποδοχών.
Προς το παρόν οι Ρεπουμπλικάνοι κυριαρχούν στο Κογκρέσο.
Όμως, κάθε νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό πρέπει να εγκρίνεται με 60 ψήφους εκ των 100 στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικανοί διαθέτουν μονάχα 51 έδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης