Τελευταία Νέα
Διεθνή

Greenspan: Τελείωσε το πάρτι στη Wall Street - Οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για τα χειρότερα

Greenspan: Τελείωσε το πάρτι στη Wall Street - Οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για τα χειρότερα
Στο τέλος αυτού του ράλι, τρέξτε να καλυφθείτε, τονίζει στους επενδυτές ο πρώην πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan
Απαισιόδοξος για την πορεία των αμερικανικών μετοχών εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Alan Greenspan, ο οποίος καλεί τους επενδυτές να προετοιμαστούν για τα χειρότερα.
Ο Greenspan, ο οποίος είναι γνωστός για την προειδοποίησή του πριν από δύο δεκαετίες για μια «παράλογη υπερβολή» στη χρηματιστηριακή αγορά, δεν «βλέπει» τις τιμές των μετοχών να κινούνται σημαντικά υψηλότερα από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή.
«Θα μου προξενούσε μεγάλη έκπληξη εάν έβλεπα μια σταθεροποίηση σε αυτό το σημείο και στη συνέχεια μια απογείωση», δήλωσε ο Greenspan σε συνέντευξή του στο «CNN».
Ο Greenspan πρόσθεσε ότι οι αγορές θα μπορούσαν να ανέβουν ακόμα περισσότερο - αλλά προειδοποίησε τους επενδυτές ότι η διόρθωση θα ήταν οδυνηρή:
«Στο τέλος αυτού του ράλι, τρέξτε να καλυφθείτε», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η μεταβλητότητα αποτελεί συνάρτηση του πώς μιλάμε, σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε», συνέχισε ο ίδιος.
«Εκτός και εάν μπορείς με κάποιον τρόπο να αλλάξεις ριζικά την ανθρώπινη φύση και το πώς αντιδρούμε, αυτό είναι που θα παίρνεις πάντα και αυτό που έπαιρνες πάντα.
Πρέπει να υπολογίζετε σε αυτό, εάν θέλετε να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η αγορά», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Fed.
Ο Greenspan προειδοποίησε επίσης ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να οδεύουν σε μια περίοδο στασιμοπληθωρισμού, «ένα τοξικό μίγμα» όταν η οικονομία υποφέρει από υψηλό πληθωρισμό και υψηλή ανεργία.
Την τελευταία φορά που η χώρα βίωσε ένα τέτοιο επεισόδιο ήταν στη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
«Πόσο καιρό θα διαρκέσει ή πόσο μεγάλη θα είναι, είναι πολύ νωρίς για να πούμε», δήλωσε ο Greenspan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης