Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο 2018 ο χρυσός - Άνοδος 0,1% στα 1.253,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο 2018 ο χρυσός - Άνοδος 0,1% στα 1.253,60 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 1,80 δολ. ή 0,1%, στα 1.253,60 δολ. ανά ουγγιά
Με νέα άνοδο έκλεισε σήμερα (18/12/2018) ο χρυσός, ανερχόμενος στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2018, καθώς βρήκε στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που ξεκινά σήμερα.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων -την τέταρτη για φέτος- ωστόσο ο φόβος των επενδυτών ότι η κεντρική τράπεζα δεν πρόκειται να σταματήσει σε μία μόνο αύξηση επιτοκίων εντός του 2019, οδήγησε χθες σε πραγματικά ελεύθερη πτώση τη Wall Street, ενώ πίεσε σήμερα σε χαμηλά επίπεδα τα κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο.
Με την αγορά να έχει ήδη προεξοφλήσει την επερχόμενη αύξηση των επιτοκίων, η προσοχή στρέφεται στις προοπτικές της Fed για το ερχόμενο έτος, με αρκετούς αναλυτές να εκτιμούν ότι θα υπάρξουν πιο μετριοπαθείς προοπτικές.
Εξάλλου, οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι εμπορικές εντάσεις και η αυξημένη μεταβλητότητα στην αγορά έχουν μετριάσει τις προσδοκίες σχετικά με τον ρυθμό σύσφιξης που θα υιοθετήσει η Fed το 2019.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 1,80 δολ. ή 0,1%, στα 1.253,60 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2018.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,1% στις 97 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,137 δολ., ενώ η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,2% στο 1,264 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης