Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Strategic Culture: Η Ουκρανία οδηγεί τις ΗΠΑ σε πυρηνικό όλεθρο - Ποιος ο ρόλος του Bolton

tags :
Strategic Culture: Η Ουκρανία οδηγεί τις ΗΠΑ σε πυρηνικό όλεθρο - Ποιος ο ρόλος του Bolton
Strategic Culture: Η Ουκρανία οδηγεί τις ΗΠΑ σε πυρηνικό όλεθρο
Ο George Friedrich Wilhelm Hegel είχε δίκιο - Και πάλι: Το μόνο πράγμα που μαθαίνει η ανθρώπινη φυλή από την ιστορία είναι ότι δεν μαθαίνει τίποτα από την ιστορία αναφέρει σε ανάλυσή του το think tank Strategic Culture Foundation.
Το 1914, η Βρετανική αυτοκρατορία, η μεγαλύτερη στην ιστορία της ανθρωπότητας και μία από τις πιο μακροχρόνιες, εισήλθε στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο για να υπερασπιστεί το «χάλκινο μικρό Βέλγιο», του οποίου ο βασιλιάς Leopold τα προηγούμενα 30 χρόνια είχε πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες παγκοσμίως, σκοτώνοντας 10 εκατομμύρια ανθρώπους στο Κονγκό.
Η Γερμανία, το πλουσιότερο έθνος στην Ευρώπη, μπλέχτηκε στον ίδιο περιττό πόλεμο όταν ο Kaiser Wilhelm II έδωσε αιφνιδιαστική έγκριση στην Αυστρία-Ουγγαρία για να εξαφανίσει το μικροσκοπικό έθνος της Σερβίας.
Εκατομμύρια γενναίοι και ιδεαλιστές Ρώσοι ανυπομονούσαν εθελοντικά να πολεμήσουν στον πόλεμο για να προστατεύσουν τη «χαλαρή μικρή Σερβία».
Οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν επίσης.
Δεν υπάρχει κανένα αρχείο ότι οποιοσδήποτε από τους ηγέτες της Σερβίας μετά τον πόλεμο επισκέφθηκε έναν από τους μαζικούς τάφους τους.
Τώρα είναι η σειρά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι Αμερικανοί νομοθέτες, οι πρόεδροι και τα συνέδριά τους έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν κάθε ανοησία και ανόητη φαντασία για οποιαδήποτε μεγάλη δύναμη.
Η μόνη που απέφευγαν μέχρι τώρα ήταν ο κίνδυνος να σκοντάψουν σε έναν παγκόσμιο πόλεμο σε πλήρη κλίμακα.
Ωστόσο, τώρα, με την κλιμάκωση και όλο και υστερική υποστήριξη των ΗΠΑ για τη σκιερή και ριψοκίνδυνη χούντα στο Κίεβο, ο Πρόεδρος Trump κινδυνεύει να διαπράξει το πιο κακό και απερίγραπτο κάθος όλων των εποχών.
Ο πρόεδρος Trump όπως αναφέρει το Strategic Culture Foundation σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μαριονέτα στα χέρια του συμβούλου της εθνικής ασφάλειας John Bolton, ενός από τους πρωταγωνιστές της καταστροφής που ήταν η εισβολή του 2003 στο Ιράκ.
Ο Bolton είναι ακριβώς όπως ο ήρωας του Winston Churchill  πριν από έναν αιώνα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.
Πάντα παίρνει το δρόμο του, παίρνει πάντα τους πολέμους και τις μάχες που θέλει και τους καθηλώνει αμήχανα κάθε φορά.
Και όπως ο νεαρός Churchill , ο Bolton ποτέ δεν μαθαίνει, ποτέ δεν μεσολάβησε και ποτέ δεν αλλάζει.
Είναι πάντα λάθος του καθενός.
Ο Churchill  τελικά εξελίχθηκε και έμαθε.
Οι διάσημες δραστηριότητές του της δεκαετίας του 1930 δεν προορίζονταν να ξεκινήσουν έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο με τη Γερμανία κάτω από την πολύ χειρότερη ηγεσία του Adolf Hitler: Ήθελε να αποτρέψει έναν τέτοιο πόλεμο.
Τα ανεκτίμητα ημερολόγια του Ivan Maisky, πρεσβευτή της Σοβιετικής Ένωσης στη Βρετανία κατά τη δεκαετία του 1930, καθιστούν σαφές ότι ακόμα και τότε ο Churchill  ήταν πρόθυμος - μόνος στις βρετανικές άρχουσες τάξεις - να δημιουργήσει μια σοβαρή στενή αμυντική συμμαχία με τον Josef Stalin και τη Σοβιετική Ένωση.
Αναγνώρισε ότι θα ήταν ο μόνος τρόπος για να μπούμε στο Hitler και να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή.
Αλλά ο Bolton δεν έχει μάθει από τον ήρωά του.
Σήμερα προωθεί το Trump σε μια απερίσκεπτη πορεία ενδυνάμωσης των επικίνδυνων τυχοδιωκτών που με αμερικανική υποστήριξη έχουν καταλάβει την Ουκρανία.
Ακόμη χειρότερα, το ίδιο είδος παραλογισμού του παρανοϊκού, μικροσκοπικού ή ασταθούς συνασπισμού που καταδίκασε τη Βρετανία, τη Ρωσία και τη Γερμανία σε αδιανόητα δεινά και απώλειες το 1914 διαπερνά τώρα τους αμερικανούς υπευθύνους λήψης αποφάσεων, τους στρατηγικούς και τους επικριτές τους για την Ουκρανία.
 Την 1η Μαρτίου 2016, ο Αμερικανός στρατηγός Philip Breedlove, τότε ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ της Ευρώπης (SACEUR), αναφέρθηκε με αξιοσημείωτη μνεία στους «αδελφούς μας της Ουκρανίας» σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος σε καμία λογική εκτίμηση ότι οι ριψοκίνδυνες ουκρανικές δυνάμεις - και ασφαλώς όχι οι νεοναζιστικές πολιτοφυλακές που στρατολογούνται στα δυτικά της χώρας για να τρομοκρατούν την ανατολή - μπορούν να θεωρηθούν ως «αδέλφια» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Τα στρατεύματα των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης που συναντήθηκαν στον ποταμό Έλβα στις 25 Απριλίου 1945, αφού προχώρησαν σε συνδυασμό πάνω από 2.000 μίλια για να απελευθερώσουν την Ευρώπη από την πιο σκοτεινή τυραννία της ιστορίας της, θα μπορούσαν πραγματικά να ονομαστούν «αδέρφια».
Ωστόσο, ο αμερικανικός στρατός σήμερα και οι ουκρανικές δυνάμεις που προωθούνται για να προστατεύσουν σίγουρα δεν είναι «αδέρφια».
Από τότε δεν έχει ληφθεί καμία δημοσκόπηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, εφόσον γνωρίζω αν ο Αμερικανός λαός θα ήταν πρόθυμος να διακινδυνεύσει τον πυρηνικό πόλεμο σε πλήρη κλίμακα για να υπερασπιστεί μια κυβέρνηση στην Ουκρανία, η οποία είναι αποδεδειγμένα αντιδημοφιλής μεταξύ των λαών της.
Ο Trump εξελέγη πρόεδρος τον Νοέμβριο του 2016 ακριβώς επειδή ήταν ο μόνος υποψήφιος στις εκλογές που ζήτησε απερίφραστα από τις Ηνωμένες Πολιτείες να τερματίσουν τη 70ετή σταθεροποίησή τους με το να βγουν σε έναν ατελείωτο πόλεμο και αντιπαράθεση μετά από άλλο σε όλο τον κόσμο.
Θα ήταν η πιο σκοτεινή από τις ειρωνείες εάν αντίθετα οδηγήσει τις ΗΠΑ στην τελευταία και καταστροφική σύγκρουσή τους- μια πυρηνική αντιπαράθεση από την οποία δεν θα μπορούσε να υπάρξει ανάκαμψη, καμία διαφυγή και καμία επιβίωση.
Η Βρετανία, η Ρωσία και η Γερμανία το 1914 καταστράφηκαν όλοι από τη σκόπιμη χάραξη και χειρισμό των πολύ μικρότερων ή πιο αδύναμων συμμάχων.
Οι κυβερνήτες του Κιέβου σήμερα, με την εντελώς απερίσκεπτη αδιαφορία τους για τους κινδύνους του παγκόσμιου θερμοπυρηνικού πολέμου, ταιριάζουν σαφώς στην κατηγορία αυτή.
Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής στη Μόσχα αναγνωρίζουν αυτήν την πραγματικότητα.
Οι ομολόγοί τους στην Ουάσινγκτον παραμένουν εκπληκτικά εντελώς τυφλοί σε αυτό το ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης