Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τροπολογία που φέρνει πιο κοντά τις κάλπες κατατέθηκε στη Βουλή

tags :
Τροπολογία που φέρνει πιο κοντά τις κάλπες κατατέθηκε στη Βουλή
Τροπολογία-προάγγελος εθνικών εκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών
Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, στο άσχετο με το αντικείμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή του Θρακικού Πελάγους, αφορά πρακτικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες σε σχέση με τη διενέργεια των Εθνικών Εκλογών, γεγονός που ερμηνεύεται ως προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για το στήσιμο των καλπών.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, η κυβέρνηση επαναφέρει σε ισχύ τη διάταξη του άρθρου 130 του π.δ 26/2012, που αφορά απευθείας αναθέσεις σε σχέση με δαπάνες οι οποίες σχετίζονται με την διενέργεια των εθνικών εκλογών. Μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση είχε καταργήσει την συγκεκριμένη διάταξη το 2016, με το άρθρο 477 του Ν.4412/2016.
Η συγκεκριμένη τροπολογία, προβλέπει ότι όλες οι προμήθειες, εργασίες, μεταφορές και μισθώσεις μεταφορικών μέσως θα γίνουν με απευθείας ανάθεση και έγγραφη συμφωνία. Στις εργασίες που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη διάταξη σύμφων με το άρθρο 130 του π.δ 26/2012 παρ.1 , είναι:
α) εκτέλεση κάθε εκτυπωτικής ή άλλης εργασίας
β) η μίσθωση κάθε μεταφορικού μέσου αναγκαίου για την διακίνηση του προσωπικού ή τη μεταφορά υλικού,
γ) η χρησιμοποίηση εργατών και κάθε ειδικότητας τεχνικών
δ) η διενέργεια κάθε εργασίας ή δαπάνης που εξυπηρετεί τους σκοπούς της ενημέρωσης και διαφώτισης των Ελλήνων και κοινοτικών εκλογέων μόνο για τη διαδικασία άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης