Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Folli Follie: Μπορεί να μην έχει δημοσιεύσει ισολογισμό 2017 αλλά δίνει εκτιμήσεις μέχρι και το 2021

tags :
Folli Follie: Μπορεί να μην έχει δημοσιεύσει ισολογισμό 2017 αλλά δίνει εκτιμήσεις μέχρι και το 2021
Μετά από μήνες η επενδυτική κοινότητα αποκτά πληροφόρηση για το μέλλον της εισηγμένης που «μαγείρευε» τις λογιστικές της καταστάσεις
Σαφέστατα και αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την Folli Follie η δημοσίευση πλάνου αναδιάρθρωσης και η αποχώρηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αν και παραμένει απλό μέλος, ωστόσο δεν μπορεί παρά να προκαλέσει αίσθηση το γεγονός ότι μετά από τόσους μήνες που η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό για τη χρήση 2017 ή λογιστική κατάσταση πρώτου εξαμήνου 2018, δημοσιεύει σχέδιο αναδιάρθρωσης στο οποίο δίνει εκτιμήσεις μέχρι και το 2021!
Προφανώς και η ομάδα των ομολογιούχων κατάφερε περισσότερα από τις εποπτικές αρχές και κατάφερε να διασφαλίσει τα συμφέροντά της και να συμβάλει στο μέλλον της εταιρείας.
Αυτά που μαθαίνει κάποιος από την ανάγνωση της ανακοίνωσης για το τι θα γίνει είναι πως ο όμιλος το 2017 είχε ενοποιημένες πωλήσεις 357 εκατ. ευρώ και αρνητικό EBITDA ύψους 38 εκατ. ευρώ.
Κάτι βέβαια είχαν καταλάβει οι επενδυτές από κάποιες ανακοινώσεις για το τι είχε βρει ο ελεγκτής αλλά τώρα δίνεται μία καλύτερη εικόνα. 
Το 2018 φαίνεται πως θα έχει πωλήσεις 351 εκατ. ευρώ λίγο μικρότερες δηλαδή από του 2017 αν και έχουν ακουστεί πολλά για τα προβλήματα της εταιρείας μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και επίσης θα έχει αρνητικό EBITDA 47 εκατ. ευρώ.
Από το 2019 με αύξηση του τζίρου στα 361 εκατ. ευρώ θα έχει θετικό EBITDA 15 εκατ. ευρώ, το οποίο το 2020 θα φτάσει τα 33 εκατ. ευρώ και το 2021 τα 48 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα η Links of London έχει δώσει εκτιμήσεις μέχρι και το 2023, αλλά επειδή πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι τότε καλό είναι οι επενδυτές να μείνουν στις πιο κοντινές εκτιμήσεις.
Αυτό επίσης που μαθαίνουμε από την ανακοίνωση είναι ότι από την εκποίηση του ποσοστού που κατείχε στα Άττικα Πολυκαταστήματα έχει να παίρνει πίσω ένα μικρό ποσό, ενώ υπενθυμίζεται πως η εισηγμένη είδε δηλώσει άγνοια πριν λίγες μέρες για το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού.
Επιπλέον έγινε γνωστό πως στις 12 Δεκεμβρίου τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν 20,4 εκατ. ευρώ με τα 1,8 εκατ. ευρώ να είναι δεσμευμένα.
Ο όμιλος θέλει επενδύσεις 25-45 εκατ. ευρώ και επιθυμεί να προσελκύσει κεφάλαια στο πρώτο τρίμηνο του 2019.
Θα γίνει επίσης πώληση περιουσιακών στοιχείων και κυρίως ακινήτων που έχει στην κατοχή του στην Ελλάδα τη Ρουμανία και το Χονγκ Κονγκ.
Υπάρχει εκτίμηση πως αυτή η αξία είναι μεταξύ 110 και 160 εκατ. ευρώ αλλά έχουν βάρη 30 εκατ. ευρώ και πρόσφατα η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες έχει δεσμεύσει μέρος της ακίνητης περιουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης