Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στη Ν. Κορέα – Στόχος να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα

tags :
Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στη Ν. Κορέα – Στόχος να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα
Κολλημένες οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Β. Κορέας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Επίσκεψη στη Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία Αμερικανικών αξιωματούχων με απώτερο στόχο να βρουν μια λύση και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα έτσι ώστε να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας είναι ο Stephen Biegun, ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος σκοπεύει να παραμείνει τέσσερις ημέρες στη Ν. Κορέα.
Σημειώνεται πως ο ηγέτης της Β. Κορέας, Kim Jong un έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, όπως τουλάχιστον συμφώνησε στην ιστορική συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Trump τον περασμένο Ιούνιο στη Σιγκαπούρη.
Έκτοτε οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν «κολλήσει», ιδιαίτερα ύστερα από την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης μεταξύ του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, M. Pompeo και του Βορειοκορεάτη αξιωματούχου Kim Yong Chol τον περασμένο Νοέμβριο.
Υπενθυμίζεται πως ο Trump είχε αναφέρει πως είναι πιθανή μια δεύτερη συνάντηση του με τον Kim τον προσεχή Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, αν και πρόσφατα σημείωσε πως δεν βιάζεται για αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης