Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,34% και τα 56,45 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,34% και τα 56,45 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 46,72 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (19/12) το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω ανησυχιών για την υπερπροσφορά και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,34% στα 56,45 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση σημείωσε πτώση κατά -5,6% υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 46,72 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει κατά -7,3% την προηγούμενη συνεδρίαση, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2017.
Σύμφωνα με τον Stephen Innes, επικεφαλής συναλλαγών στην OANDA, οι επενδυτές αναζητούν «κάποια παρηγοριά στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ, καθώς το συναίσθημα κινδύνου φαίνεται να σταθεροποιείται», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «είμαστε πολύ μακριά από οποιαδήποτε δυναμική στροφή στο επενδυτικό συναίσθημα».
Παράλληλα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν μία ακόμα αύξηση κατά την περασμένη εβδομάδα, ενώ άνοδος καταγράφηκε και στα αποθέματα βενζίνης.
Εφόσον τα στοιχεία επιβεβαιωθούν σήμερα από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, θα πρόκεται για την πρώτη αύξηση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η οποία ενδέχεται να ασκήσει νέες πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης