Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Από τις αγορές του εξωτερικού η τάση – Διατήρηση του τζίρου σε χαμηλά επίπεδα περιμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Από τις αγορές του εξωτερικού η τάση – Διατήρηση του τζίρου σε χαμηλά επίπεδα περιμένουν οι αναλυτές
Η έκθεση της Fitch για τις ελληνικές τράπεζες θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά αλλά η επενδυτική ψυχολογία δεν είναι υποστηρικτική
Η θετική έκθεση της Fitch για τις ελληνικές τράπεζες θα μπορούσε να βοηθήσει την αγορά να αντιδράσει σημειώνουν οι αναλυτές, αλλά η τάση θα δοθεί από τις αγορές του εξωτερικού.
Με δεδομένα την αρνητική επενδυτική ψυχολογία και τον χαμηλό όγκο συναλλαγών λόγω της περιόδου, τα στελέχη της αγοράς κρατάνε μικρό καλάθι και περιμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας.
Κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές με καλά θεμελιώδη δεν μπορούν να αποκλειστούν λόγω ελκυστικών αποτιμήσεων.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Creta Farms διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.
 
Euroxx
Περιμένουμε οι επιλεκτικές κινήσεις να συνεχιστούν καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, ωστόσο με χαμηλό όγκο συναλλαγών.
 
Eurobank
Με την Ιταλία να έχει σύμφωνα με δημοσιεύματα φτάσει σε κάποια συμφωνία με την Ε.Ε για τον προϋπολογισμό, πιστεύουμε πως η θετική επενδυτική ψυχολογία μπορεί να επηρεάσει το ΧΑ σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν την ομιλία του προέδρου της FED το βράδυ.
 
IBG
Περιμένουμε πως η ψυχολογία στις διεθνείς αγορές θα δώσει τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ
 
Βeta
Η συνεχιζόμενη αρνητική διάθεση των εγχώριων και ξένων επενδυτών σε συνδυασμό με τις επίμονα υψηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και την περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα λόγω της περιόδου των Χριστουγέννων, αναμένεται να διατηρήσουν την μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα σε μεσοπρόθεσμο διάστημα.
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε να δοθεί η τάση από της διεθνείς αγορές με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη θετική έκθεση της Fitch για τις ελληνικές τράπεζες που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία αντίδραση της αγοράς.  
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης