Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά +0,1% ενισχύθηκαν οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2018 - Στο +12,5% οι εισαγωγές

Ιαπωνία: Κατά +0,1% ενισχύθηκαν οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2018 - Στο +12,5% οι εισαγωγές
Το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας για τον Νοέμβριο του 2018 διευρύνθηκε στα 737,3 δισ. γεν
Σημαντική επιβράδυνση σημείωσαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/12) στοιχεία της κυβέρνησης, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα σημάδι ότι η περιορισμένη εξωτερική ζήτηση και οι εμπορικές εντάσεις Κίνας και ΗΠΑ ενδέχεται να αποδυναμώσουν την οικονομία το ερχόμενο έτος.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά +0,1% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου +8,2% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ετήσια άνοδο της τάξεως του +1,8%.
Οι εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά +1,6% σε ετήσια βάση τον ίδιο μήνα, καταγράφοντας σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με το +11,6% του Οκτωβρίου, ενώ οι εξαγωγές οχημάτων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν κατά -7%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά +8,1%, γεγονός που οδήγησε στον περιορισμό του εμπορικού πλεονάσματος της Ιαπωνίας κατά -5,4% στα 5,55 δισ. δολ. γεγονός που αποτελεί τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα πτώσης.
Οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά +0,4% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σύγκριση με το +9% του περασμένου μήνα, ενώ οι συνολικές εξαγωγές στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας υποχώρησαν για πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες, και συγκεκριμένα κατά -1,9%.
Σε ότι αφορά τις συνολικές εισαγωγές της Ιαπωνίας, σημείωθηκε ετήσια άνοδο της τάξεως του +12,5%, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +11,5%, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος στα 737,3 δισ. γεν, έναντι 600,3 δισ. γεν που ανέμεναν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης