Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης ξεκίνησε η συνεδρίαση

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης ξεκίνησε η συνεδρίαση
ΑΓΟΡΑ: Η συμφωνία της Ιταλίας με την Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό δίνει μία ανάσα στις αγορές και βοηθάει φυσικά και την εγχώρια αγορά η οποία συνεχίζει να πορεύεται χωρίς ειδήσεις από το εσωτερικό, πλην της έκθεσης της Fitch που δίνει μία νότα αισιοδοξίας.

Το ενδιαφέρον παραμένει στα καλά χαρτιά και σε εκείνα όπου έχουν προοπτικές αλλά βραχυπρόθεσμα κάποιοι πωλητές που υπάρχουν δεν τα αφήνουν να βελτιώσουν τις αποτιμήσεις του. Διαμορφώνουν όμως ελκυστικές τιμές για τοποθετήσεις.

Ο τζίρος και πάλι χαμηλός και πώς να μην είναι αφού από τη μία έχουμε την εορταστική περίοδο όπου παραδοσιακά περιορίζεται ο τζίρος και από την άλλη έχουμε την επιφυλακτικότητα των ξένων, οι οποίοι κάθονται στην άκρη και περιμένουν.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Με ανοδικές διαθέσεις αλλά και με χαμηλό όγκο ξεκίνησε η ΔΕΗ, οι τράπεζες έχουν αγοραστές και οι υπόλοιπες μετοχές κινούνται κάπως αδιάφορα με χαμηλό όγκο.

ΕΛΠΕ, Aegean και Coca Cola καταγράφουν μικρές απώλειες. Ο όγκος στα ΕΛΠΕ στο άνοιγμα είναι μόλις στα 74 τεμάχια. Σημειώνεται πως η ΕΥΔΑΠ θα είναι μέχρι και την Παρασκευή στον FTSE 25 και μετά αφήνει τη θέση της στην Ελλάκτωρ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ (ΙΙ): Περιμένουμε πως θα αντιδράσουν οι μετοχές που έγραψαν νέο χαμηλό χθες όπως ΟΛΠ, Πειραιώς και Fourlis αλλά και κοιτάμε και εκείνες που δεν απέχουν σημαντικά από τα πρόσφατα χαμηλά τους όπως Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Lamda, Viohalco.

FOLLI FOLLIE: Μας δίνει εκτιμήσεις μέχρι το 2021 αλλά δεν μας έχει πει τι έχει κάνει στο διάστημα που έχει διανύσει από την ημέρα που έσκασε το σκάνδαλο. Θα πουλήσει ακίνητα θα, βρει λεφτά και θα βάλουν πλάτη οι ομολογιούχοι.

CRETA FARMS: Νέο limit up με ανεκτέλεστο 155 χιλ. τεμάχια και όγκο 32 χιλ. τεμάχια. Η αύξηση κεφαλαίου ξεκινάει και η τιμή της μετοχής είναι στα 0,66 ευρώ που δίνει αποτίμηση 20,8 εκατ. ευρώ.

Διατηρούμαι την άποψη πως κάποιος μαζεύει κομμάτια με σκοπό να αλλάξει κάποια πράγματα. Δεν υπάρχει κάτι θετικό που να είναι ο καταλύτης για την άνοδο. Καλός θα είναι ο τζίρος το 2018 και ίσως πετύχει καλή κερδοφορία, αλλά το ταμειακό είναι ο βασικός πονοκέφαλος.

REDS: Με 1,800 τεμάχια η μετοχή υποχωρεί 5,33% αν και υπάρχουν αγοραστές υψηλότερα. Στην αποτίμηση των 46 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά φθηνή και αξίζει καλύτερης αποτίμησης.

Ωστόσο, στην αγορά υπάρχει το σενάριο τριπλής συγχώνευσης επομένως η στάση αναμονής είναι αυτό που επιλέγουν κάποιοι.

PAPERPACK: Κάνει όγκο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Από την αρχή του έτους έχει καλή άνοδο 44% και σήμερα ξεκίνησε δυναμικά με άνοδο 5,6% και όγκο 14 χιλ. τεμάχια. Στην τιμή των 3,38 ευρώ αποτιμάται στα 13,3 εκατ. ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕNERGY: Με μικρές απώλειες στο ξεκίνημα και όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Είναι από τις μετοχές όπου παρατηρούμε αύξηση συναλλαγών και πίεσε με αποτέλεσμα να βρεθεί στα 5,80 ευρώ.

Βέβαια, δεν πρέπει να αγνοούμαι το γεγονός ότι εδώ έχει γίνει μεγάλη κίνηση και είναι λογικό κάποιοι να θέλουν να πάρουν τα κέρδη τους. Με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου νομίζουμε πως η ΑΝΕΜΟΣ έχει συγκριτικά ένα μικρό προβάδισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης