Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 2,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Στο 2,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Οι επενδυτές δεν αναμένουν αλλαγές στη νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Αγγλίας κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (19/12) συνεδρίασης
Πτώση σημειώθηκε στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στη Μεγάλη Βρετανία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/12) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, γεγονός που υποδεικνύει ότι η Τράπεζα της Αγγλίας ενδέχεται να μην προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής της πολιτικής κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 2,3% σε σύγκριση με την ετήσια άνοδο του 2,4% που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο, ενώ τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,1%.
Σύμφωνα με την ONS, η άνοδος που σημειώθηκε στις τιμές των ειδών καπνού αντιστάθμισε την πτώση που καταγράφηκε στο κόστος προϊόντων βενζίνης και των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών.
Οι επενδυτές δεν αναμένουν αλλαγές στη νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Αγγλίας κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω ανησυχιών που υπάρχουν γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα, η Bank of England έχει προχωρήσει σε δύο αυξήσεις επιτοκίων, ενώ αναμένεται να συνεχίσει τη διαδικασία ανόδου με σταδιακούς ρυθμούς.
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της τράπεζας παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις εξελίξεις για το Brexit, παρά την πρόσφατη άνοδο που σημειώθηκε στους μισθούς της χώρας.
Σημειώνεται ότι για τον Οκτώβριο του 2018, ο μέσος εβδομαδιαίος μισθός, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων, αυξήθηκε κατά 3,3% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης