Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Οι κατηγορίες των ΗΠΑ για παραβίαση της Συνθήκης INF παραμένουν αβάσιμες - Δεν μας έχουν παρουσιάσει αποδείξεις

Ρωσία: Οι κατηγορίες των ΗΠΑ για παραβίαση της Συνθήκης INF παραμένουν αβάσιμες - Δεν μας έχουν παρουσιάσει αποδείξεις
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergey Ryabkov, επιβεβαίωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συνθήκη INF είναι «τελική»
Στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εμφανίσει συγκεκριμένες αποδείξεις ότι η Ρωσία παραβιάζει τις διατάξεις της Συνθήκης για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας (INF), αναφέρθηκε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergey Ryabkov, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Kommersant.
Ειδικότερα, ο κ. Ryabkov δήλωσε ότι «απορρίπτουμε τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί παραβίασης της Συνθήκης από τη Ρωσία», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «αυτές οι κατηγορίες εξακολουθούν να παραμένουν αβάσιμες», ενώ πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «κατά τη διάρκεια των πέντε ετών συζήτησης αυτού του προβλήματος, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μας έχουν παρουσιάσει συγκεκριμένες αποδείξεις για την ενοχή μας».
Ο ίδιος τόνισε ότι η Ουάσιγκτον, μέσω διμερών διαύλων σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, έχει επιβεβαιώσει στη Ρωσία ότι η απόφασή της να απχωρήσει από τη Συμφωνία είναι «τελική», διευκρινίζοντας ότι η σχετική απόφαση «δεν αποτέλεσε μία πρόσκληση για διάλογο».
«Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στο γεγονός ότι ανεξάρτητα από τη γνώμη και τις ενέργειες της Ρωσίας, των άλλων συμμετεχόντων στη Συνθήκη INF και τρίτων χωρών, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προχωρήσουν σκοπίμως στην καταγγελία τους»,
ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «θα ανταποκριθεί στην ανάπτυξη πυραύλων ενδάμεσης και βρεχείας εμβέλειας από τις ΗΠΑ που απειλούν τη χώρα σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείψουν την INF».
Παράλληλα, ο κ. Ryabkov δήλωσε πως «είναι σαφές ότι οι πολιτικές συμφωνία και ακόμα και οι νομικά δεσμευτικές συμφωνίες δε μπορούν να δώσουν πλήρη και αόριστη εγγύση στο σημερινό περιβάλλον, όπως βλέπουμε με το παράδειγμα της απόσυρσης της Ουάσιγκτον από τη Συνθήκη INF».
Υπενθυμίζουμε ότι η Συνθήκη INF υπογράφηκε το 1987 ανάμεσα στη Σοβιετική Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας απεριόριστη διάρκεια, ενώ η κάθε πλευρά μπορεί να την τερματίσει παρέχοντας αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την απόφασή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης