Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Έχουμε προτείνει τριπλασιασμό του προϋπολογισμού της ΕΕ για τη μετανάστευση

Αβραμόπουλος: Έχουμε προτείνει τριπλασιασμό του προϋπολογισμού της ΕΕ για τη μετανάστευση
«Έχει έρθει η ώρα για την οικοδόμηση μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο» επισημαίνει ο κ. Αβραμόπουλος
«Έχει έρθει η ώρα για την οικοδόμηση μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο».
Αυτό επισημαίνει σε άρθρο του ο ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου στο Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Robert Schuman.
«Στην πρόσφατη ιστορία μας καταφέραμε, έχοντας επιβιώσει ύστερα από δύο Παγκόσμιους Πολέμους, να φτάσουμε στην δημιουργία της ΕΕ η οποία και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία για τους πολίτες της για περισσότερα από 60 χρόνια.
Ωστόσο κάποιοι θεωρούν αυτά τα επιτεύγματα ως κάτι δεδομένο ή ακόμη περισσότερο αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ.
Η ανάγκη λοιπόν να μείνουμε ενωμένοι και να βρούμε λύσεις στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι περισσότερο από οπουδήποτε αλλού εμφανής στο χαρτοφυλάκιο του οποίου και έχω την ευθύνη: της μετανάστευσης και της ασφάλειας».

Η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

«Οι πολίτες ανησυχούν ειλικρινά για την επίδραση της μετανάστευσης στις κοινωνίες τους.
Πρέπει να τους ακούσουμε, να αναλάβουμε δράση και να τους εξηγήσουμε.
Διότι οι λαϊκιστές και οι εθνικιστές εκμεταλλεύονται ήδη τα ζητήματα της μετανάστευσης σπέρνοντας το φόβο και την παραπληροφόρηση.
Το 2019 οι Ευρωπαίοι πολίτες θα ψηφίσουν για να εκλέξουν τα νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Για την Επιτροπή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν πάντα ένας σεβαστός και αξιόπιστος συνομιλητής καθώς και υπερασπιστής του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Είναι επείγουσα ανάγκη να ενεργοποιηθούμε και να αποτρέψουμε σκοτεινές εξωτερικές δυνάμεις να επηρεάσουν τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού διαλόγου με ψεύτικες αναρτήσεις και κατασκευασμένα μνήματα στα κοινωνικά δίκτυα (tweets)» αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος.
Και στο «δια ταύτα» του άρθρου του, «για την υλοποίηση όλων των αναγκαίων μέτρων για τη μετανάστευση και τη διαχείριση των συνόρων, έχουμε προτείνει τον τριπλασιασμό του προϋπολογισμού της ΕΕ για τη μετανάστευση και τη διαχείριση των συνόρων στο ύψος των 35 δισ. ευρώ για την επόμενη επταετία.
Αυτές οι ανθεκτικές λύσεις που βασίζονται στην αλληλεγγύη και την ευθύνη είναι μεν φιλόδοξες αλλά εφικτές ένα υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση και εξαλειφθούν οι αμφιβολίες.
Υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας μπροστά μας και δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αρχιτεκτονική της στρατηγικής για τη μετανάστευση όπως την έχουμε ξεκινήσει και αναπτύξει από το 2015, ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν, λόγω των πρωτοφανών γεγονότων.
Είναι μία στρατηγική που επιδιώκει να προετοιμάσει την Ένωση ενόψει πιθανών παρόμοιων κινδύνων που μπορεί να συμβούν δεδομένου του ασταθούς διεθνούς περιβάλλοντος: Μία ανθεκτική στο χρόνο, αποτελεσματική και σταθερή πολιτική ανταποκρινόμενη πλήρως στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο καθώς και στις ανθρωπιστικές ηθικού χαρακτήρα υποχρεώσεις μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης