Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -1,6% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -1,6% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,8%
Πτώση σημείωσε η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον Οκτώβριο του 2018, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (19/12) προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, μετά τη σημαντική άνοδο που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -1,6% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +2,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά +1,8%, έναντι ετήσιας ανόδου +4,8% τον Σεπτέμβριο του 2018.
Σύμφωνα με την Eurostat, η παραγωγή στον τομέα κατασκευής κτηρίων υποχώρησε κατά -1,9%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τον τομέα πολιτικών μηχανικών διαμορφώθηκε στο -1,3%.
Σε ό,τι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκή Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,6% σε μηνιαία βάση, με την κατασκευή κτηρίων να υποχωρεί κατά -1,3%.
Αντίθετα, σε σύγλκριση με τον Οκτώβριο του 2017, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύθηκε κατά +3% με τον τομέα των πολιτικών μηχανικών να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +5,3%.
Μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στη Βουλγαρία (+3,3%) και τη Σλοβενία (+2,2%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Γαλλία (-5,9%) την Ιταλία και τη Ρουμανία (αμφότερες στο -1,6%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης