Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Η Τουρκία προετοιμάζεται… Θα ηγηθεί της ισλαμικής ένωσης υπό το νόμο της Σαρία

Gatestone Institute: Η Τουρκία προετοιμάζεται… Θα ηγηθεί της ισλαμικής ένωσης υπό το νόμο της Σαρία
Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan φαίνεται αποφασισμένος να επαναφέρει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το Χαλιφάτο που κυβερνάται από τη Σαρία
Το Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών για τους Υπερασπιστές της Δικαιοσύνης (Strategic Research Center for Defenders of Justice) της Τουρκίας σχεδιάζει να διοργανώσει κάθε χρόνο ένα Διεθνές Συνέδριο Ισλαμικής Ένωσης, προκειμένου να διαμορφώσει μια "Ισλαμική Συνομοσπονδία" που στοχεύει να εδραιωθεί σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο.
Και όπως όλα δείχνουν, ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan φαίνεται αποφασισμένος να επαναφέρει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το Χαλιφάτο που κυβερνάται από τη Σαρία.
"Πηγαίνετε στη Συρία, το Ιράκ, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή ή τα Βαλκάνια και ρωτήστε τους ανθρώπους εκεί τι σκέφτονται για την Τουρκία και τους Τούρκους.
Δεν θα ακούσετε ποτέ λόγια όπως αποικιοκρατία, εισβολή, δίωξη ή σφαγή.
Αντίθετα θα ακούσετε εκφράσεις ευχαριστιών που έχουν γίνει ένα σύμβολο, όπως: «Ο πιστός Τούρκος ήταν εδώ»...".
Αυτά είναι τα λόγια του του Erdogan από το 2016, όταν και προσπαθούσε να δείξει τον ηγετικό ρόλο της Τουρκίας στν μουσουλμανικό κόσμο.
Σύμφωνα με το Gatestone Institute, η Τουρκία φαίνεται να επιταχύνει την προσπάθειά της να δημιουργήσει μια οθωμανική ισλαμική κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει πολλά μουσουλμανικά έθνη.
Μια τέτοια προσπάθεια ήταν εμφανής στις αρχές Νοεμβρίου στο δεύτερο Διεθνές Συνέδριο Ισλαμικής Ένωσης στην Κωνσταντινούπολη.
Το συνέδριο χρηματοδοτήθηκε κυρίως από το Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών για τους Υπερασπιστές Δικαιοσύνης (ASSAM), με επικεφαλής τον στρατιωτικό σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου, Adnan Tanrıverdi.
Άλλοι διοργανωτές του συνεδρίου - το επόμενο πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019 - είναι ο Σύνδεσμος των υπερασπιστών της δικαιοσύνης (ASDER), το Πανεπιστήμιο Üsküdar (ÜÜ) της Κωνσταντινούπολης, η Ένωση του Ισλαμικού Κόσμου (UNIW), ο Διεθνής Σύνδεσμος Μουσουλμάνων Μελετητών (UMAD) και η Διεθνής Ένωση Μουσουλμάνων Μελετητών (IUMS).
Ο αυτοπροσδιοριζόμενος στόχος του συνεδρίου είναι "να αποφασίσουμε σε ακαδημαϊκό και πολιτικό επίπεδο όσον αφορά τα τρέχοντα προβλήματα στην παγκόσμια πολιτική, ιδιαίτερα στην ισλαμική παγκόσμια γεωγραφία και να προσφέρουμε λύσεις στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων".
Στο γεγονός του Νοεμβρίου, ο Tanriverdi και άλλοι εξέχοντες υποστηρικτές του Erdoğan προώθησαν τη δημιουργία μιας κοινής μουσουλμανικής οικονομικής αγοράς.
Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια ισλαμική "υπερδύναμη του μέλλοντος σε ισλαμικά εδάφη που ανήκουν σε 60 ισλαμικές χώρες, που κατοικούνται από 1,6 δισεκατομμύρια μουσουλμάνους, σε 19 εκατομμύρια km2", και αποτελούν το 55,5% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου και το 45,6% - 64,1% των αποθεμάτων φυσικού αερίου".
Κατά την πρώτη διάσκεψη του ASSAM τον Νοέμβριο του 2017, οι συμμετέχοντες υποστήριξαν το στόχο της "ενότητας του Ισλάμ" με την ίδρυση της "Συνομοσπονδίας Ισλαμικών Χωρών". Η δήλωσή της εγκρίθηκε από την ASSAM και 109 ΜΚΟ, εκ των οποίων οι 70 ήταν από την Τουρκία, από 29 χώρες.
Το ASSAM σχεδιάζει να διοργανώνει κάθε χρόνο ένα Διεθνές Συνέδριο Ισλαμικής Ένωσης μέχρι το 2023 για να προετοιμάζει το "Ισλαμικό συνομοσπονδιακό κράτος" που στοχεύει να εδραιωθεί σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο.
Το επόμενο έτος, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τη "συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία", ενώ το 2021, θα επικεντρωθούν σε μια "κοινή εξωτερική πολιτική".
Το 2022, η ημερήσια διάταξη είναι ένα "κοινό σύστημα δικαιοσύνης" και το 2023, το σχέδιο είναι να καθορίσει την "κοινή βοήθεια και ασφάλεια" για την Ισλαμική Ένωση.
Κατά ειρωνικό τρόπο, το 2023 θα είναι η εκατονταετηρίδα της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας (1923).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης