Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι απερίσκεπτες ενέργειες των ΗΠΑ αποτελούν τη ρίζα της τρέχουσας κρίσης στο εμπορικό σύστημα

tags :
Κίνα: Οι απερίσκεπτες ενέργειες των ΗΠΑ αποτελούν τη ρίζα της τρέχουσας κρίσης στο εμπορικό σύστημα
Η πλευρά του Πεκίνου εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι δύο χώρες μπορούν να κινηθούν «προς την ίδια κατεύθυνση»
Στο γεγονός ότι οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα του εμπορίου είναι αυτές που έχουν οδηγήσει στην τρέχουσα κρίση, αναφέρθηκε σήμερα (19/12) η πλευρά της Κίνας, μέσω του εμπορικού της αντιπροσώπου, ο οποίος βρίσκεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο εμπορικός αντιπρόσωπος της Κίνας δήλωσε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες» της διοίκησης του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, αποτελούν τη «ρίζα» της τρέχουσας κρίσης στο εμπορικό σύστημα.
Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι δύο δυνάμεις μπορούν «να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση με αμοιβαίο σεβασμό προς τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού και εμπορικού περιβάλλοντος», στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης που είχαν οι αρχηγοί των δύο κρατών.
Νωρίτερα, το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι οι δύο χώρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία σε «υπουργικό επίπεδο», κατά την οποία συζητήθηκαν εμπορικά και οικονομικά ζητήματα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, Steven Mnuchin, στο Bloomberg, οι ΗΠΑ και οι Κίνα θα συναντηθούν ξανά τον ερχόμενο μήνα προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν στις εμπορικές σχέσεις.
Μάλιστα, ο κ. Mnuchin πρόσθεσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες κατά τις τελευταίες εβδομάδες, με τα σχέδια που αφορούν τη διεξαγωγή επίσημων συνομιλιών να βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης