Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων Fed

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων Fed
Τα «βλέμματα» των επενδυτών θα στραφούν στα μηνύματα που θα στείλει η Fed για επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (19/12/2018) οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής, εν όψει των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 23.727 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.551 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% υψηλότερα στις 6.799 μονάδες.


Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, με την Amazon να ενισχύεται κατά 0,9%, την Alphabet να καταγράφει κέρδη 2%, το Facebook να κινείται κατά 0,3% υψηλότερα και τη Netflix να σημειώνει άλμα 2,1%.
Η μετοχή της McDonald's ενισχύεται κατά 1,1% και της Home Depot καταγράφει κέρδη 1,6%, αντισταθμίζοντας τις απώλειες 1% στην American Express και 0,6% στην Johnson & Johnson.
Κατά τη σημερινή ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% στο εύρος του 2,25% με 2,5%, αν και πιο πρόσφατα στοιχεία της CME Group δείχνουν ότι η πιθανότητα για μια αύξηση κατά τη σημερινή συνεδρίαση έχει υποχωρήσει στο 66,3%, από 77,5% την περασμένη εβδομάδα και 71,5% χθες.
Ωστόσο, τα «βλέμματα» των επενδυτών θα στραφούν στα μηνύματα που θα στείλει η κεντρική τράπεζα σχετικά με τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων.
Ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί σε τρεις επιπλέον αυξήσεις το 2019, οι επενδυτές αμφιβάλλουν εάν η νομισματική σύσφιξη της Fed θα προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί, εν μέσω προσδοκιών για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ κατά το επόμενο έτος.
Στο μακροοικονομικό «μέτωπο», αυξημένο εμφανίστηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο του 2018, κυρίως λόγω μιας μεγάλης αύξησης στις εισαγωγές.
Ειδικότερα, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στα 124,8 δισ. δολ., ή στο 2,4% του ΑΕΠ, έναντι των αναθεωρημένων στοιχείων για το προηγούμενο τρίμηνο, που τοποθετούν το έλλειμμα στα 101,2 δισ. δολ., ή στο 2% του ΑΕΠ.
Πάντως, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ παραμένει αρκετά χαμηλότερα από το 6,3% του ΑΕΠ που είχε «αγγίξει» το 2005.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης