Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση
ΑΓΟΡΑ: Πάμε για κακό κλείσιμο έτους, κοντά δηλαδή στα χαμηλά μετά το σημερινή -1%. Ο δείκτης είναι στις 619 μονάδες περίπου με το χαμηλό βέβαια να είναι κάτω από τις 600 μονάδες.

Μπορεί ο τζίρος να ήταν χαμηλός αλλά οι απώλειες για συγκεκριμένες μετοχές και ειδικά της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκαναν αίσθηση. Η Τράπεζα Πειραιώς έγραψε και νέα ιστορικά χαμηλά, ο ΟΤΕ υποχώρησε σημαντικά και έβαλε πλάτη η Eurobank και η Τιτάν.

ΟΤΕ: Στα 10,16 ευρώ με αποτίμηση κάτω από 5 δισ. ευρώ. Ασκήθηκε πίεση στη μετοχή αφού ο όγκος ξεπέρασε τις 470 χιλ. τεμάχια. Εκεί κοντά στα 10 ευρώ έχει στήριξη αλλά έχει δοκιμάσει και τα 9,50 ευρώ αρκετές φορές και μάλιστα πρόσφατα.

AEGEAN: Υποχώρησε 1,58% και έκλεισε στα 7,46 ευρώ με όγκο 54 χιλ. τεμάχια. Η IBG μείωσε την τιμή στόχο στα 8,50 ευρώ από 9,90 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση συσσώρευση για τη μετοχή.

Αναφέρει πως δημοσίευσε ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο με το ενδιαφέρον να είναι στο επενδυτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό δεν ήταν ενσωματωμένο στις εκτιμήσεις.

Σημειώνουμε αυτό που αναφέρει για το πρότυπο 16 που από τον Ιανουάριο μπαίνει στις λογιστικές καταστάσεις και αναμένεται να φέρει αλλαγές στα επίπεδα δανεισμού λόγω των χρηματοδοτικών μισθώσεων.

Στην τρέχουσα αποτίμηση η IBG σημειώνει πως η αγορά έχει ενσωματώσει το βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα που έχει βάθος δεκαετίας και θα επηρεάσει τη δημιουργία ταμειακών ροών.

FOLLI FOLLIE: Ίσως από τις πρώτες μέρες του σκανδάλου θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα σε όσους εμπλέκονται. Όμως η δικαιοσύνη στην Ελλάδα πάει με δικούς της ρυθμούς.

CRETA FARMS: Εκεί αυτή στο limit up με αποτίμηση πλέον κοντά στα 21 εκατ. ευρώ. Έχει κάνει δυνατό ράλι. Περιμένουμε τις εξελίξεις. Έκανε όγκο 95 χιλ. τεμάχια και έμειναν ανεκτέλεστα στους αγοραστές 152 χιλ. τεμάχια.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ: Το θετικό νέο θα ήταν να μαθαίναμε ότι πουλάει η Alpha Bank και όχι ότι αγοράζει. Αυτό το πακέτο δημιουργεί υποθέσεις για έξοδο από το ταμπλό. Θα ήταν κρίμα να αποχωρήσει άλλη μία φθηνή εταιρεία.

CENTRIC: Τι λέτε βρε παιδιά και «μηχανάκι» για να πουλάνε μετοχές; Στη συγκεκριμένη με 12,5 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση; Μπράβο πρόοδος. Μεγάλος ο όγκος αλλά γρήγορος και ο αγοραστής μάζεψε πολλά κομμάτια.

Δεν υπήρχε μεγάλη διάθεση για πίεση της μετοχής. Έβγαιναν βέβαια καραβιές τα χαρτιά στα 0,1240 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 0,1230 ευρώ και στο -2,38% με όγκο 248 χιλ. τεμάχια.

ΙΑΤΡΙΚΟ: Μεγάλο πακέτο 1 εκατ. τεμαχίων και η μετοχή έκλεισε στα 0,9950 ευρώ με άνοδο 2,05% και αποτίμηση 86 εκατ. ευρώ. Φανταστείτε τώρα σενάριο νέας δημόσιας πρότασης με παράλληλη εξαγορά στο ΙΑΣΩ. Θα κινδυνεύσει να μείνει άλλος ένας κλάδος εκτός ΧΑ.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Πέμπτη πτωτική συνεδρίαση και πλησιάζει τα χαμηλά 52 εβδομάδων που είναι τα 4,11 ευρώ και έγιναν στις 30/11. Έκλεισε στα 4,20 ευρώ που είναι και χαμηλό ημέρας με όγκο περί τις 60 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Με 57 χιλ. τεμάχια έκλεισε αμετάβλητος στα 4,21 ευρώ με χαμηλό ημέρας τα 4,20 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Έγραψε χαμηλό στα 3,61 ευρώ και έκλεισε αμετάβλητη στα 3,69 ευρώ με όγκο 73 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 222 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης