Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σύλλογος εργαζομένων ΕΤΕ: Δεν θα επιτρέψουμε την ανατροπή των δικαιωμάτων μας

Σύλλογος εργαζομένων ΕΤΕ: Δεν θα επιτρέψουμε την ανατροπή των δικαιωμάτων μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα
Ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να υπάρξει ανατροπή των νόμιμων δικαιωμάτων τους εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, μέσω του Συλλόγου τους.
Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι «τα δικαιώματα των εργαζομένων και η πορεία της τράπεζας βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή.
Το τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι μάρτυρες μιας κλιμακούμενης προσπάθειας, κυρίως μέσω του τύπου, να διαμορφώνει ένα γενικευμένο κλίμα ανησυχίας, εκφοβισμού και ριζικών ανατροπών στις εργασιακές μας σχέσεις.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η προσπάθεια για επιτυχία του προγράμματος εθελουσίας εξόδου από την ΕΤΕ, τείνει να εξελιχθεί, από την πλευρά της Διοίκησης, σε εργαλείο εκφοβισμού, υπονόμευσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του ομαλού εργασιακού κλίματος.
Οφείλει η διοίκηση και τα στελέχη της να γνωρίζουν ότι:

• Όποια προσπάθεια εκφοβισμού και ζημιών ή άμεσων απειλών πρέπει να σταματήσει τώρα γιατί κα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει.
• Η κουλτούρα των εργαζομένων και των στελεχών της Εθνικής είναι βαθιά ριζωμένη και δεν κα αλλάξει με  αποχώρηση ενός  αριθμού στελεχών,  και  κυρίως  με  αυταρχικές  πρακτικές  και  με  προσβολές απαξίωσης και υποτίμησης έναντι των άλλων στελεχών είτε τραπεζοϋπαλλήλων, είτε της αγοράς.
• Κάνουν λάθος και προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στην Τράπεζα, όσοι πιστεύουν και ισχυρίζονται ότι τα δικαιώματα μας, τα ασφαλιστικά μας ταμεία και ο κανονισμός εργασίας που αποτελέσαν διαχρονικά κίνητρο  ανάπτυξης και  σταθερής  εξέλιξης της Τράπεζας, αποτελούν  σήμερα  τα  εμπόδια  για  την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Η Εθνική κα προχωρήσει προς το μάλλον προβάλλοντας την  ιστορία της, την  ταυτότητά της, την ιδιαίτερη  φυσιογνωμία της, τις  αξίες που μπορούν και σήμερα, με ασφαλή και θετικό τρόπο να την οδηγήσουν στην νέα ψηφιακή εποχή και να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια στον Τραπεζικό κλάδο.
Οφείλει να σχεδιάσει το μέλλον της με νηφάλιο και αποφασιστικό τρόπο, αρνουμενη να υποταχτεί στις σειρήνες  μιας πρόσκαιρης,  συγκυριακής  και  κοντόφθαλμης  επιλογής  γενικής  συρρίκνωσης  ανθρωπίνου δυναμικού, καταστημάτων, εργασιακού κόστους, αδιακρίτως και χωρίς να λαμβάνει υπόψη της  επιπτώσεις και τα κενά που δημιουργούνται στην ιεραρχική δομή και στη λειτουργική συνοχή της Τράπεζας.
Ο  ΣΥΕΤΕ εκπροσωπώντας τις ανάγκες και τις προσδοκίες   των εργαζομένων, που αποτελούν την ψυχή της Τράπεζας, δεν θα επιτρέψει την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων.
Ο ΣΥΕΣΕ καλεί όλους τους εργαζομένους να μην υποκύπτουν σε οποιονδήποτε εκβιασμό, να ενημερώνουν τον σύλλογο και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των θεσμών, των αμοιβών, των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης