Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Alhambra Investment: Τα futures των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ «δείχνουν» την επικείμενη κατάρρευση

Alhambra Investment: Τα futures των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ «δείχνουν» την επικείμενη κατάρρευση
Τα futures των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ «δείχνουν» κατάρρευση, σχολιάζει η Alhambra Investment Partners
Στο τρέχον περιβάλλον των αγορών που τα «σημάδια»-προπομποί ενός επικείμενου «κραχ» πληθαίνουν, η Alhambra Investment Partners εστιάζει ειδικότερα σε ένα περιουσιακό στοιχείο.
Αφού επισημάνει πως το πετρέλαιο, η απόκλιση από τα πρόσφατα υψηλά (άνω του 10% για τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες) όπως και η καμπύλη αποδόσεων βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου κόστους δανεισμού για τις Ηνωμένες Πολιτείες, φανερώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για μία κατάρρευση της Wall Street ή μία ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, η εταιρεία εστιάζει στα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ και, συγκεκριμένα, στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) των Treasuries.
Όπως σημειώνει, η αγορά των futures στα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ χρησιμεύει ως αντιστάθμισμα σε έναν κίνδυνο.
Από τις 27 Νοεμβρίου 2018, λοιπόν, τα εν λόγω συμβόλαια ξεπέρασαν τα 1,1 εκατομμύρια, για πρώτη αφορά από το 1998.
Το ψυχολογικό όριο που δείχνει αυξημένη αβεβαιότητα στις αγορές, σύμφωνα με την Alhambra Investment Partners, είναι το ένα (1) εκατομμύριο συμβόλαια futures -στο οποίο βρίσκεται τώρα κοντά η αγορά.
Η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε «πολυκοσμία» στην αγορά των futures Treasuries, ήταν το 2008, όταν επήλθε και η άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση.
Αναλυτικά, τα διαγράμματα της έκθεσης:








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης