Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Εισαγόμενες πιέσεις στα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Εισαγόμενες πιέσεις στα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού επηρεάζει για μία ακόμη φορά και την εγχώρια αγορά. Ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες κοντά στο 0,9% και βρίσκεται λίγο πάνω από τις 610 μονάδες.

Οι τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο με την αγορά να περιμένει από το πρωί τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΔΕΗ, την ενημέρωση δηλαδή που θα δώσει η εταιρεία. Ωστόσο πλην τραπεζών, πιέζονται Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Viohalco και άλλα βαριά χαρτιά.

Ελάχιστες συνεδριάσεις μένουν μέχρι το τέλος του έτους και η διαφοροποίηση δεν αναμένεται να είναι σημαντική. Οι περισσότεροι κοιτάζουν ήδη το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

GRIVALIA: Απέκτησε το 49% εταιρείας που έχει το ακίνητο της Τεγόπουλος. Θα αναπτυχθεί το ακίνητο σε σύγχρονο επαγγελματικό και από όσα διαβάζουμε θα γίνει καλή δουλειά. Σε πλειστηριασμό είχε βγει το ακίνητο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που κάποτε ήταν εισηγμένη.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν λόγω της σχέσης ανταλλαγής που υπάρχει με τη Eurobank και άρα η πορεία της είναι πλέον «δεμένη» με την πορεία της μετοχής της τράπεζας.

ΤΙΤΑΝ: Με το άνοιγμα έκανε όγκο 16 χιλ. τεμάχια στα 19,80 ευρώ με αποτέλεσμα να είναι καλύτερος ο τζίρος του ΧΑ αφού αντιστοιχούσε η συναλλαγή σε 329 χιλ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πιέζεται η μετοχή και υποχωρεί 2,23% με όγκο 40 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Ο τζίρος στη μετοχή ξεπερνά τις 300 χιλ. ευρώ. Στα 7,45 ευρώ που δίνουν αποτίμηση λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Πιέζεται ξανά και προσεγγίζει τα 8 ευρώ. Υπενθυμίζεται είχε γράψει χαμηλό 52 εβδομάδων στα 7,64 ευρώ στις 20/11.

ΕΒΖ: Και η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της. Επιδότηση για σύνταξη και μετατάξεις για να μειωθεί το προσωπικό. Οι χειρισμοί στο θέμα της βιομηχανίας πρέπει να διδάσκονται στα πανεπιστήμια.

Πλήρωνε η επιχείρηση εργαζόμενους χωρίς να μπορούν να εργαστούν αφού δεν υπήρχε αντικείμενο. Ο λαϊκισμός φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Και εταιρεία δεν υπάρχει και οι πλάτες των φορολογουμένων φορτώνονται νέα βάση.

ΔΕΗ: Επηρεασμένα τα αποτελέσματα από την απόσχιση των εταιρειών λιγνίτη φέτος αλλά πέρυσι ήταν επηρεασμένα από την πώληση του ΑΔΜΗΕ. Πωλήσεις 3,47 δισ. ευρώ μειωμένες κατά 4,3% και EBITDA 235 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 2,9%.

Υπάρχει κονδύλι 151,2 εκατ. ευρώ για αποζημίωση προσωπικού και θετική επίπτωση 189 εκατ. ευρώ από οριστική εκκαθάριση ΕΤΜΕΑΡ. Οι ζημιές ανήλθαν στα 255 εκατ. ευρώ από 82,6 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι λίγο πάνω από 300 εκατ. ευρώ.

Ο ΑΔΜΗΕ με εξώδικο ζητάει χρήματα και η ΔΕΗ έλαβε πρόβλεψη 70,8 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο. Μεγάλη η επιβάρυνση από δαπάνες για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και από δημοπρασίες ΝΟΜΕ. Το καθαρό χρέος ανέρχεται στα 3,67 δισ. ευρώ.

ΚΡΕΤΑ: Νέο limit up και έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Στα 0,7260 ευρώ με όγκο 38 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 22,9 εκατ. ευρώ. Δεν έχουμε ανακοινώσεις από κάποιον βασικό μέτοχο. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει ανακοίνωση από τρίτο στην περίπτωση που ξεπεράσει το 5%.

ΙΑΣΩ: Με όγκο 20 χιλ. τεμάχια η μετοχή ενισχύεται λίγο κάτω από 1% και βρίσκεται στα 1,1350 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Βγαίνουν σημαντικοί πωλητές στα 5,81 ευρώ και η μετοχή έχει κάνει ήδη όγκο 30 χιλ. τεμάχια. Χαμηλό ημέρας στα 5,71 ευρώ και υψηλό στα 5,83 ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης