Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Β. Κορέα: Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα πυρηνικά μας όπλα εάν οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την περιοχή

Β. Κορέα: Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα πυρηνικά μας όπλα εάν οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την περιοχή
Η πλευρά της Βόρειας Κορέας κατέστησε σαφές ότι η αποπυρηνικοποίηση της περιοχής προϋποθέτει την απομάκρυσνη όλων των πηγών πυρηνικής απειλής
Ξεκάθαρη θέση απέναντι στο ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου φέρεται να έχει λάβει η Βόρεια Κορέα, όπως ανέφερε σήμερα το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τα πυρηνικά της όπλα μονομερών, εάν οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν πρώτα τις δυνάμεις τους από την περιοχή.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το KNCA, «όταν μιλάμε για την κορεατική χερσόνησο, αυτό περιλαμβάνει την επικράτεια της δημοκρατίας μας και επίσης ολόκληση την περιοχή της Νότιας Κορέας, όπου οι ΗΠΑ έχουν τοποθετήσει τις επιθετικές της δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων».
«Όταν μιλάμε για τη πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, αυτό σημαίνει την απομάκρυνση όλων των πηγών πυρηνικής απειλής, όχι μόνο από τον Νότο και τον Βορρά, αλλά και από περιοχές που γειτνιάζουν με την κορεατική χερσόνησο», πρόσθεσε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.
Η παραπάνω δήλωση έρχεται σε μία περίοδο συνεχιζόμενων συνομιλιών ανάμεσα στην Πιονγιάνγκ και την Ουάσιγκτον, αναφορικά με την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Νωρίτερα εντός του μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, σχολίασε ότι το ενδεχόμενο συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un μέσα στο επόμενο δίμηνο είναι «πιθανό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης