Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μικρή άνοδος για τη μετοχή της ΔΕΗ, παρά τις τεράστιες ζημίες του 9μήνου - Αυξημένες οι δαπάνες για ΝΟΜΕ και ρύπους

tags :
Μικρή άνοδος για τη μετοχή της ΔΕΗ, παρά τις τεράστιες ζημίες του 9μήνου - Αυξημένες οι δαπάνες για ΝΟΜΕ και ρύπους
Στις πωλήσεις των λιγνιτικών μονάδων επικεντρώνεται η αγορά – Στα θετικά η μείωση του προσωπικού και του καθαρού δανεισμού
Μεγάλες ζημιές εμφάνισε στο εννεάμηνο η ΔΕΗ, με τη μετοχή να αντιδρά κάπως αδιάφορα και να καταγράφει μικρή άνοδο στο ταμπλό λίγο μετά τη δημοσίευση.
Η αγορά επικεντρώνεται στην πώληση των δύο μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη και στο πόσο μπορεί να βελτιώσει η ΔΕΗ το αποτέλεσμα.
Πάντως η αγορά περίμενε σχεδόν μηδενικό EBITDA στο τρίτο τρίμηνο και η διοίκηση ανακοίνωσε πως υπήρξε βελτίωση λόγω αντιστροφής πρόβλεψης για επισφαλείς απαιτήσεις.
Βέβαια το θετικό επισκιάστηκε από τις αυξημένες δαπάνες για δικαιώματα ρύπων και δημοπρασιών ΝΟΜΕ και από προβλέψεις για αποζημίωση προσωπικού.
Η ΔΕΗ αμφισβητεί και απαίτηση από τον ΑΔΜΗΕ για τόκους υπερημερίας αλλά έλαβε πρόβλεψη.
Στα θετικά εκτός από τη μείωση του προσωπικού και η μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 283 εκατ. ευρώ.
Η αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ εισέρχεται σε τελικό στάδιο με τις προσφορές να αναμένεται να κατατεθούν εντός Ιανουαρίου.
Αυτός θα είναι ο βασικός καταλύτης για τη μετοχή και όπως αναφέρει η διοίκηση παίρνει όλα τα μέτρα προκειμένου να βελτιωθούν οι οικονομικές επιδόσεις.
Η μετοχή ενισχύεται 1% και βρίσκεται στα 1,3490 ευρώ με όγκο 50 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 313 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης