Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε στα 23 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τον Οκτώβριο 2018

Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε στα 23 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τον Οκτώβριο 2018
Τον Σεπτέμβριο του 2018, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης είχε διαμορφωθεί στα 18 δισ. ευρώ
Εκ νέου διεύρυνση στο πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών καταγράφηκε στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (20/12) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά τη συρρίκνωση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στα 23 δισ. ευρώ, έναντι 18 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, το πλεόνασμα περιορίστηκε, καθώς τον Οκτώβριο του 2017 είχε διαμορφωθεί στα 35 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, το πλεόνασμα που σημειώθηκε στο ισοζύγιο αγαθών, υπηρεσιών και πρωτογενούς εισοδήματος αντισταθμίστηκαν εν μέρει από το έλλειμμα που καταγράφηκε στο δευτερογενές εισόδημα.
Παράλληλα, το πλεόναμσα του εμπορικού ισοζυγίου για τον ίδιο μήνα αυξήθηκε στα 18 δισ. ευρώ, έναντι 17 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που το πλεόνασμα στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε στα 11 δισ. ευρώ έναντι 8 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2018.
Σε ότι αφορά το πλεόνασμα πρωτογενούς εισοδήματος, αυτό διευρύνθηκε στα 8 δισ. ευρώ, έναντι 5 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ στον αντίποδα το έλλειμμα στο ισοζύγιο δευτερογενούς εισοδήματος διευρύνθηκε στα 15 δισ. ευρώ έναντι 13 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης