Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Βαρύ το κλίμα, αποκαρδιωτική η εικόνα στα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Βαρύ το κλίμα, αποκαρδιωτική η εικόνα στα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Πλήρως απογοητευμένα είναι τα στελέχη της αγοράς και κάνουν λόγο για δύσκολο 2019. Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό. Μόνο με εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης με ισχυρή αυτοδυναμία θα μπορούσε να βελτιώσει το χρηματιστηριακό κλίμα.

Και πάλι όμως θα πρέπει να δείξει και δείγματα γραφής για να μην είναι ένα βραχυπρόθεσμο ράλι. Θέλουν μεταρρυθμίσεις, ρύθμιση κόκκινων δανείων, αποκρατικοποιήσεις και φιλικό περιβάλλον προς τις επιχειρήσεις.

Ο τζίρος είναι καθηλωμένος σε χαμηλά επίπεδα τέσσερα χρόνια και αν δεν βελτιωθεί μην περιμένετε πολλά. Οι πιο απογοητευμένοι χρηματιστές μιλάνε για «τελειωμένη αγορά».

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Έπεσε δυνατό «χώσιμο» σε κάποια χαρτιά. Από τα βαριά ξεχώρισαν τα ΕΛΠΕ λόγω ανακοίνωσης ολοκλήρωσης της πώλησης της ΔΕΣΦΑ. Οι μέτοχοι θα λάβουν πρόσθετο μέρισμα, το έχει επικοινωνήσει η διοίκηση.

Από την άλλη η πορεία της Alpha Bank, της Πειραιώς, του ΟΠΑΠ και άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης «ταλαιπώρησαν» τους δείκτες. Έτσι όπως δείχνει η χρονιά θα κλείσει κοντά στα χαμηλά έτους.

Αν δεν γίνονταν και κάποιες κινήσεις «ωραιοποίησης» στις δημοπρασίες το κλείσιμο της αγοράς θα ήταν χειρότερο. Τώρα 4-5 μονάδες πάνω-κάτω λίγη σημασία έχουν. Εδώ στα βαριά χαρτιά και ειδικά στις τράπεζες έχουν χαθεί αυγά και πασχάλια.

SHORT: Φώναζαν για τους σορτάκηδες, για πλαστές εκθέσεις για σκοπιμότητες και άλλα πολλά. Τώρα τι έγινε βρε μάγκες; Ποιος σόρταρε και διέλυσε τις τράπεζες; Ή μήπως δεν έχουν ανάγκη από νέα κεφάλαια και είναι αξιόπιστες;

Όταν βέβαια κλείνουν τις ανοικτές θέσεις και βοηθούν κάποιες μετοχές ή και την αγορά συνολικά κουβέντα. Λες και αν δεν υπήρχε λόγος να πέσουν οι μετοχές, ένα μικρό ποσοστό θα τις βύθιζε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η αποτίμηση της Τράπεζας Πειραιώς τα λέει όλα. Τώρα βέβαια χτυπάνε και την Alpha Bank γιατί σου λέει η αποτίμηση είναι υψηλή σε σύγκριση με τις άλλες. Η Πειραιώς βέβαια πάλι σε ιστορικά χαμηλά με αποτίμηση 331 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Bank πλησιάζει το χαμηλό 52 εβδομάδων, η Εθνική πλησιάζει πάλι το 1 ευρώ, ενώ η αποτίμηση είναι κάτω από 1 δισ. ευρώ και η Eurobank κατάφερε να κλείσει με οριακές απώλειες.

ΟΠΑΠ: Δυνατή πίεση στη μετοχή. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει η πρόσφατη εξαγορά. Έγραψε μέχρι και 7,8050 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 7,90 ευρώ.

FOURLIS: Έγραψε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων στα 4,0350 ευρώ με το προηγούμενο να είναι στα 4,11 ευρώ. Έκλεισε πάντως στα 4,15 ευρώ με όγκο 48 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Νέο χαμηλό 52 εβδομάδων και εδώ. Στα 4,07 ευρώ με κλείσιμο 4,17 ευρώ και όγκο 134 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Δεν απέχει σημαντικά από τα δικά της χαμηλά.

ΕΛΠΕ: Η είδηση για ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΣΦΑ έδωσε ώθηση στη μετοχή. Βέβαια φαινόταν τελειωμένη υπόθεση αλλά πολλά στην Ελλάδα χαλάνε τελευταία στιγμή, οπότε και οι επενδυτές μάλλον χάρηκαν αφού θα πάρουν και πρόσθετο μέρισμα.

LAMDA: Μας έχει συνηθίσει στα ξαφνικά πάνω-κάτω. Σήμερα είχε σειρά το πάνω μετά το πάτημα βέβαια στη γνωστή στήριξη. Στα 5,98 ευρώ με άνοδο 4,18%.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έκλεισε με απώλειες 4,26% και στα 0,45 ευρώ αφού ενδοσυνεδριακά είχε γράψει τα 0,4090 ευρώ. Ο όγκος στις 991 χιλ. τεμάχια και έμειναν και απούλητα άλλα 175 χιλ. τεμάχια. Moody’s, φήμες για συγχώνευση, αποτελέσματα, όλα επιβαρύνουν την εικόνα.

CRETA FARMS: Έσπασε το limit up έκανε όγκο 121 χιλ. τεμάχια, έμειναν απούλητα 25 χιλ. και έκλεισε στα 0,7120 ευρώ με άνοδο 7,88% και αποτίμηση 22,4 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης