Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό μήνα το δολάριο εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία ΗΠΑ - Άνοδος 0,7% για το ευρώ, στο 1,146 δολ.

Σε χαμηλό μήνα το δολάριο εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία ΗΠΑ - Άνοδος 0,7% για το ευρώ, στο 1,146 δολ.
Σε χαμηλό ενός μήνα διολίσθησε ο δείκτης δολαρίου, καθώς η Fed άφησε χθες να εννοηθεί ότι το 2019 θα προβεί σε λιγότερες αυξήσεις των επιτοκίων από ό,τι ανέμενε προηγουμένως 
Σε χαμηλό ενός μήνα διολίσθησε σήμερα (20/12/2018) ο δείκτης δολαρίου, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) άφησε χθες να εννοηθεί ότι το 2019 θα προβεί σε λιγότερες αυξήσεις των επιτοκίων από ό,τι ανέμενε προηγουμένως, ενώ εξέφρασε ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.
Η Fed αποφάσισε χθες να προβεί σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων -την τέταρτη για φέτος, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι το 2019 θα προβεί σε δύο περαιτέρω αυξήσεις, αντί των τριών που ανέμενε προηγουμένως.
Η Fed προχώρησε, παράλληλα, σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την αμερικανική οικονομία, προβλέποντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2019 θα διαμορφωθεί στο 2,3%, αντί της ανάπτυξης 2,5% που ανέμενε προηγουμένως.
Αναφορικά με τον πληθωρισμό αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί φέτος στο 1,9% και θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο και το 2019.
Περί τις 20:00, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρεί κατά 0,7% στις 96,3 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε διολισθήσει στο χαμηλό ενός μήνα των 96,258 μονάδων.


Σε ημερήσια βάση, ο δείκτης βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα έξι εβδομάδων.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,7% έναντι του δολαρίου, εν μέσω και της αισιοδοξίας που πυροδότησε η συμφωνία ΕΕ - Ιταλίας για τον ιταλικό προϋπολογισμό, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,145 δολ., ενώ η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,5% στο 1,268 δολ.


Παράλληλα, το δολάριο σημειώνει βουτιά 1,2% έναντι του γιεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 111,2 γιεν, στον απόηχο και της απόφασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan, BoJ) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης