Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Tα πέντε ερωτήματα που θα θέσει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτώ στη ΓΣ της Folli Follie

tags :
Tα πέντε ερωτήματα που θα θέσει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτώ στη ΓΣ της Folli Follie
Tα πέντε ερωτήματα που θα θέσει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτώ στη ΓΣ της Folli Follie
Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών θα συμμετέχει, δια του προέδρου της,  στην αυριανή Γ.Σ. της Folli Follie   και σκοπεύει να θέσει τα πέντε ερωτήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ενωσης.

Αναλυτικότερα τα πέντε ερωτήματα είναι:

1ον : Πότε θα τεθεί προς έγκριση από την ΓΣ, που είναι το ανώτατο αποφασιστικό όργανο κάθε ΑΕ,  το φημολογούμενο σχέδιο εξυγίανσης;
2ον: Θα προβλέπεται σε αυτό το σχέδιο η έγκριση της με κάθε νομικό μέσο διεκδίκησης της επιστροφής των ποσών που, όπως πιθανολογείται από το πόρισμα Δραγάτση, έχουν υπεξαιρεθεί από την επιχείρηση, από οποιονδήποτε και  σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν έχουν αυτά καταλήξει ;
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με βάση την πιο απλή λογική,  ο δανεισμός ύψους 474,2 εκατ. τον οποίο έχει αναλάβει η FF από το 2015 δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό ότι εξαϋλώθηκε μέσα σε μόλις 3 έτη παρά μόνο αν έχει ενδεχομένως συντελεστεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης Όπως φάνηκε από τα πραγματικά στοιχεία της  επιχείρησης , που τώρα δημοσιεύτηκαν, η οποία μέχρι πρόσφατα απολάμβανε τεράστιας φήμης και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα εξεύρεσης αγοραστών για τα προϊόντα της , έστω και αν δεν προέκυπταν κέρδη τελικά, η όποια τυχόν ζημιά ανερχόταν σε ποσά έως των 40 εκατ ευρώ/έτος κατά μέγιστο, αναφέρει η Ενωση.
Μετά από απλές πράξεις συνεπώς, απομένει ένα τεράστιο ποσό της τάξης των 400 εκατ ευρώ του δανεισμού  που θα πρέπει να  αναζητηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της οικούμενης  και αν έχει ενδεχομένως αποκρυφτεί , και να ανακτηθεί προς όφελος τόσο των ομολογιούχων όσο και των μετόχων , που τελευταία , χωρίς ντροπή , τους ανακοινώνεται ότι  θα πρέπει να αρκεστούν μόνο με μερικά λεπτά του ευρώ ανά μετοχή.
Ήδη από το προκαταρκτικό πόρισμα της A&M αλλά και αυτό της επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα της "περίεργης" κατάληξης κάποιων κονδυλίων, όπως του δανείου 122 εκατ. προς την άγνωστων στοιχείων Landocean Industrial Limited  και οι προκαταβολές 250 εκατ. προς την εταιρεία "σφραγίδα" (σύμφωνα με το πόρισμα ΕΛΤΕ ) Τhana Prasertsian.
3ον: Το οριστικό πόρισμα της A&M, με τον δικανικό έλεγχο πότε αναμένεται να παραδοθεί;
4ον: Τελικά πότε θα αποφασίσει η εταιρεία να πει όλη την αλήθεια στο επενδυτικό κοινό;
Στην πρόσφατη ανακοίνωση της FF στις 18/12/18 για την "χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση" , με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι περίφημες μετοχές DUFRY AG , που μέχρι πρόσφατα στις οικονομικές καταστάσεις  θεωρούνταν στιβαρό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας , τελικά όχι μόνο δεν μπορούν να αξιοποιηθούν αλλά αντίθετα «Υφίσταται ευρύ φάσμα ως προς την αξία»  που μπορεί να καταλήξει και σε «πιθανή καταβολή υπολείπουσας αξίας αδυναμία αποπληρωμής από τον Όμιλο στην Dufry AG» (σελ 6/11 της ανακοίνωσης), αναφέρει η Ενωση.
Ενώ λοιπόν το κυρίαρχο αφήγημα ήταν ότι τα "σάπια μήλα" ήταν περιορισμένα  μόνο στην θυγατρική στην Ασία, τελικά προκύπτει ότι και η εδώ εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα όλη την αλήθεια σχετικά με την συναλλαγή με την DUFRY του 2013, τονίζει η Ενωση.
5ον: Θα ειπωθεί επιτέλους από κάποιον  υπεύθυνο μια συγνώμη προς τους μετόχους;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης