Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο πλευρό των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου τάσσονται οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική – Στα άκρα η κόντρα

Στο πλευρό των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου τάσσονται οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική – Στα άκρα η κόντρα
Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες στον πατριάρχη της οικογένειας, Κ. Αγγελόπουλο για το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η βιομηχανία και κάνουν λόγο για εγκατάλειψη.
Με την πλευρά των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου τάσσονται οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική, καθώς θεωρούν ότι είναι η μόνη λύση για την διάσωση της ιστορικής βιομηχανίας .
Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες στον πατριάρχη της οικογένειας, Κ. Αγγελόπουλο για το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η βιομηχανία και κάνουν λόγο για εγκατάλειψη.
Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι τονίζουν «η εγκατάλειψη που βιώσαμε όλο το τελευταίο διάστημα από τον ιδιοκτήτη της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, οδήγησε την επιχείρηση στο σημερινό θλιβερό αδιέξοδο. Ένα αδιέξοδο που ρίχνει στον Καϊάδα της ανεργίας όλους εμάς και τις οικογένειες μας αλλά και την ιστορικότερη όλων των βιομηχανιών. Είναι αδιανότητο ο πλούσιος ιδιοκτήτης της επιχείρησης να μην είναι σε θέση να υποβάλλει στη ΔΕΗ σοβαρη πρόταση διακανονισμού την ίδια στιγμή που υποσχόταν με δηλώσεις την χρηματοδότησης της.
Το κλείσιμο της επιχείρησης υπό αυτές τις συνθήκες είναι παράλογο και εγκληματικό.
Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος με πρόσφατη συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής προδιέγραψε το μέλλον της Χαλυβουργικής αναφέροντας χαρακτηριστικά «ο τζίρος της εταιρείας έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση» και πρόσθεσε πως «η Χαλυβουργική μπορεί να αξιοποιηθεί αλλά με άλλον τρόπο, όχι ως χαλυβουργία.
Πρέπει να αναζητήσει νέα δραστηριότητα και να κάνει νέα αρχή.
Δεν υπάρχει σήμερα οπουδήποτε στον κόσμο τράπεζα που να δέχεται να χρηματοδοτήσει μια χαλυβουργία.
Ο μόνος λόγος για τον οποίο η εταιρεία παραμένει εν ζωή είναι για την προστασία των εργαζομένων.
Διαφορετικά θα είχε κλείσει προ πολλού.»
Από την άλλη πλευρά τα παιδιά του, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σε περίπτωση που η δικαστική απόφαση επί του αιτήματος δικαστικής συμπαράστασης που έχουν υποβάλλει γίνει δεκτή, εκτιμάται ότι θα επαναφέρουν τη βιομηχανία σε βιώσιμη πορεία.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ζητήσει συναντήσεις με διοικήσεις τραπεζών προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των δανείων της Χαλυβουργικής.
Χτες τα αδέρφια, Παναγώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος  επέρριψαν την κύρια ευθύνη για το λουκέτο στη Χαλυβουργική, στη σύζυγο του πατέρα τους, Ευανθία Παπαγιαννοπούλου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν δηλώνουν την οργή και τη θλίψη τους για τη διακοπή ηλεκτροδότησης της εταιρείας και σημειώνουν ότι ο πατέρας τους δεν είναι σε θέση να αναλάβει πρωτοβουλία, να μετάσχει σε λήψη αποφάσεων και να συμβάλει στην υλοποίησή τους, καθώς επίσης και ότι δεν ήταν και δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την απειλή και τις συνέπειες της παράλειψης να υποβληθεί η ρεαλιστική πρόταση διακανονισμού που είχε διαμορφωθεί από την Διοίκηση.
Προειδοποιούν μάλιστα ότι το γεγονός ότι εγκαταλείφθηκε κυνικά η επιχείρηση χωρίς ρεύμα εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.
Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι επισημαίνουν ότι τα κεφάλαια για την διάσωση και επανεκκίνηση της επιχείρησης υπάρχουν, ωστόσο διοχετεύονται σε λογαριασμούς της Ευανθίας Παπαγιαννοπούλου, ενώ καταγγέλλουν ότι σημαντικά ποσά παραμένουν δεσμευμένα σε λογαριασμούς του εξωτερικού,« εξαιτίας του παράνομου διορισμού της σε σειρά εταιρειών συνιδιοκτησίας μας».
Αναφέρουν μάλιστα ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια παρά το γεγονός ότι δεν κατέχουν μετοχές της Χαλυβουργικής, διέθεσαν δικά τους κεφάλαια, προκειμένου η επιχείρηση να παραμείνει σε λειτουργία και να συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά οι εκατοντάδες εργαζόμενοι.
Προειδοποιούν τέλος ότι θα σταθούν πολέμιοι των καταστροφικών επιλογών όσων αποφασίζουν για τον πατέρα τους και ηθελημένα καταστρέφουν ό,τι με υπερηφάνεια και υπερπροσπάθεια δημιουργήθηκε και με κόπο συντηρήθηκε.

www.bankingnws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης