Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ενορχηστρωμένο σχέδιο hedge funds.... η κατάρρευση των μετοχών για να προκαλέσουν ασφυξία και να σύρουν τις τράπεζες σε βίαιες πωλήσεις NPEs

Ενορχηστρωμένο σχέδιο hedge funds.... η κατάρρευση των μετοχών για να προκαλέσουν ασφυξία και να σύρουν τις τράπεζες σε βίαιες πωλήσεις NPEs
Οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν και μέτοχοι, ΤΧΣ, ΤτΕ και κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κωφεύουν, ο κλάδος βρίσκεται στα πρόθυρα της χρηματιστηριακής κατάρρευσης.
Η κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών στην Ελλάδα αποτελεί τον νούμερο ένα συστημικό κίνδυνο για την ελληνική οικονομία.
Η κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών αντιμετωπίζεται από την ΤτΕ με προκλητική αδιαφορία.
Η κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών μπορεί να ενεργοποιήσει μη ελέγξιμους κινδύνους για την οικονομία και ευρύτερα την προσπάθεια σταθεροποίησης της χώρας ειδικά μια περίοδο όπου πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα στις αγορές μετοχών διεθνώς.
Η κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών έχει αιτίες, συγκεκριμένο στόχο και συγκεκριμένες επιδιώξεις.
Ήδη η αξία των τραπεζών είναι 4 δισεκ. στο χρηματιστήριο, η Πειραιώς γράφει συνεχώς ιστορικά χαμηλά, η τράπεζα χρηματιστηριακά εμφανίζεται ωσάν να αποτιμάται σε default.
Η Εθνική με κεφαλαιοποίηση κάτω από 1 δισεκ. η Alpha bank επίσης δέχεται ισχυρό σφυροκόπημα.
Η κατάρρευση των τραπεζών αποδίδεται σε ενορχηστρωμένο σχέδιο hedge funds που θέλουν να προκαλέσουν ασφυξία στις ελληνικές τράπεζες, να τις οδηγήσουν σε αδιέξοδο και είτε να πωλήσουν NPEs στα hedge funds βίαια και με οποιαδήποτε τίμημα για να διασωθούν, είτε να λάβουν κρατικά κεφάλαια.
Το σχέδιο αυτό έχει υποτιμηθεί, μέχρι τώρα έχει δουλέψει άριστα, οι μετοχές έχουν καταρρεύσει και όλοι διερωτώνται τι συμβαίνει;
Υπάρχει σχέδιο να απαξιωθούν οι τράπεζες να βρεθούν σε τεχνικά κατασκευασμένο αδιέξοδο, ώστε να τις σύρουν βίαια σε πωλήσεις NPEs.
Τα hedge funds όπως το Cerberus, fund όπως το Blackstone, Apollo, Fortress, private equity fund όπως το KKR και όχι μόνο έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό πιστωτικής ασφυξίας.
Από την μια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αγοράσουν μεγάλα πακέτα προβληματικών ανοιγμάτων και από την άλλη σορτάρουν τις μετοχές εγκλωβίζοντας τράπεζες και χρηματιστήριο σε καθοδικό σπιράλ.
Βέβαια όλο αυτό το αυτοτροφοδοτούμενο σκηνικό πανικού και απαξίωσης ενεργοποιεί και άλλους πωλητές μετοχών π.χ. funds τα οποία βλέπουν μαύρα σύννεφα στις διεθνείς αγορές μετοχών, προβλέπουν βίαιη διόρθωση στους πρώτους μήνες του 2019, διεθνώς, οπότε η πτώση και η απαξίωση στο καταρρακωμένο ελληνικό χρηματιστήριο επιτείνεται.
Τα hedge funds έχουν στήσει ένα σκηνικό απαξίωσης, ασφυξίας θέλουν να οδηγήσουν τις τράπεζες σε αδιέξοδο…
Έτσι εξηγείται η κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών…
Έχει στηθεί ένα σχέδιο το οποίο τροφοδοτείται
1)Από τα hedge funds που βλέπουν τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών να κωλυσιεργούν και να καθυστερούν τις διαδικασίες πώλησης των NPEs.
Έτσι προκαλούν ασφυξία μέσω της κατάρρευσης των μετοχών.
2)Από τους επενδυτές που βλέπουν μαύρα σύννεφα στον διεθνή επενδυτικό ορίζοντα ενόψει 2019.
3)Από τους επενδυτές, όπως Oceanwood ή Lansdowne που έχουν μια παγιοποιημένη θέση short στις ελληνικές τράπεζες γιατί πιστεύουν ότι έχουν μεγάλο κεφαλαιακό έλλειμμα.
Το bankingnews έχει αναφέρει ότι οι τράπεζες χρειάζονται έως 12 δισεκ. κεφάλαια και η Morgan Stanley προέβλεψε ότι απαιτούνται 11,1 δισεκ. ευρώ.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν εγκλωβίσει τις τράπεζες σε καθοδικό σπιράλ, ήδη τα θεμέλια των τραπεζών κλονίζονται.
Σήμερα ένας επενδυτής με 330 εκατ αγοράζει το 100% των μετοχών της Πειραιώς, εξέλιξη πρωτοφανή.
Οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν και μέτοχοι, ΤΧΣ, ΤτΕ και κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κωφεύουν, ο κλάδος βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Να ληφθούν μέσα άμεσα, ακόμη και εάν χρειαστεί να δοθούν κρατικά κεφάλαια υπό την μορφή των cocos των μετατρέψιμων ομολόγων σε μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης