Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Με νέες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Με νέες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση
ΑΓΟΡΑ: Ξεκίνησε πτωτικά αλλά ήπια με χαμηλό όπως αναμενόταν τζίρο. Περιορισμένο το ενδιαφέρον θα είναι και τις επόμενες τρεις μέρες κλειστή η αγορά άρα δεν έχουν και πολλά να κάνουν οι επενδυτές.

Η τεχνική αντίδραση πάντως δεν αποκλείεται αφού είναι σε υπερπουλημένα επίπεδα η αγορά. Όμως θα πρόκειται για μία βραχυπρόθεσμη κίνηση που χρειάζεται αυξημένη ετοιμότητα. Η μεταβλητότητα επίσης θα είναι υψηλή.

FTSE: Από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης και μετά η Ελλάκτωρ θα είναι στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και παίρνει τη θέση της ΕΥΔΑΠ. Ενισχύεται η Ελλάκτωρ με 16 χιλ. τεμάχια, ενώ η ΕΥΔΑΠ δεν έχει κάνει πράξη. Περιμένουμε μέχρι το κλείσιμο να δούμε αν θα υπάρχουν ροές κεφαλαίων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κάνουν μία τεχνική αντίδραση, αλλά είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα. Θέλει προσοχή ο συγκεκριμένος κλάδος αφού και οι περισσότεροι αναλυτές σημειώνουν πως πρέπει να λυθεί το θέμα με τα κόκκινα δάνεια. Η ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης παραμένει.

ΕΛΠΕ: Η πώληση της ΔΕΣΦΑ κλείνει ένα κεφάλαια και τώρα οι επενδυτές περιμένουν το μέρισμα που θα πάρουν. Έχει μεταβλητότητα η μετοχή αφού υπάρχει απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

ΔΕΗ: Πιέζεται με χαμηλό όγκο, τα αποτελέσματα ήταν περίπου όπως τα περίμεναν οι αναλυτές, αλλά υπάρχουν μεγάλες ζημιές, υψηλός δανεισμός και υψηλές απαιτήσεις. Το καλό είναι πως έχει λίπος να κάψει λόγω υψηλής καθαρής θέσης, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δημιουργήσει κέρδη για τους μετόχους και να τους δώσει και κάτι.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: βγαίνουν πωλητές το τελευταίο διάστημα και η μετοχή έχει γυρίσει στα 5,70 ευρώ. Θέλει λίγο προσοχή στα τρέχοντα επίπεδα γιατί αν συνεχιστεί η πίεση στο ΧΑ δεν αποκλείεται να δούμε χαμηλότερα.

VIOHALCO: Ξεκίνησε με απώλειες 2% και όγκο 17 χιλ. τεμάχια. Στα 2,44 ευρώ το χαμηλό που είχε γράψει τον Οκτώβριο.

ΑΝΕΜΟΣ: Νέα χαμηλά 52 εβδομάδων για τη μετοχή. Στα 1,5050 ευρώ με όγκο 5 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 124 εκατ. ευρώ. Φθηνή είναι η μετοχή και έχει σημαντικές προοπτικές όπως ο κλάδος συνολικά. Εδώ το θέμα έχει να κάνει με την απόφαση που θα πάρει η διοίκηση της Ελλάκτωρ.

CRETA FARMS: Όπως αναμέναμε δεν υπήρχε λόγος να αγοράσει κάποιος τόσο επιθετικά τη μετοχή πλην των βασικών μετόχων οι οποίοι ίσως να είχαν δικούς τους λόγους να το έκαναν. Ο Μάνος Δομαζάκης ανακοίνωσε αγορές 145 χιλ. τεμαχίων.

Από την ανακοίνωση ωστόσο και τις ημερομηνίες που η μετοχή άρχισε να κάνει όγκο και να εντοπίζουμε επιθετικές αγορές προκύπτει πως δεν πρέπει να είναι μόνος. Εκτίμησή μας είναι πως ακολούθησε το… κύμα.

Η μετοχή από 17/12 έως 19/12 που έκανε αγορές ο βασικός μέτοχος έκανε πολλαπλάσιο όγκο από τις αγορές του κ.Δομαζάκη, ενώ η άνοδος είχε ξεκινήσει τρεις συνεδριάσεις πριν και με όγκο μία συνεδρίαση πριν. Μήπως να περιμένουμε ανακοίνωση και από τον άλλο βασικό μέτοχο τον κ.Τάκη Δομαζάκη;

Η μετοχή άνοιξε με άνοδο, ενισχύεται 7,3% και βρίσκεται στα 0,7640 ευρώ που σημαίνει αποτίμηση 24 εκατ. ευρώ. Ο όγκος είναι ήδη πάνω από 35 χιλ. τεμάχια.

ΥΓΕΙΑ: Ξεπέρασε το 90% η ΧΕΛΕΝΙΚ ΧΕΛΘΚΕΑΡ επομένως για λίγο καιρό θα είναι ακόμα στο ταμπλό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης