Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 0,6% αναπτύχθηκε η οικονομία το γ΄ 3μηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Βρετανία: Κατά 0,6% αναπτύχθηκε η οικονομία το γ΄ 3μηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Ο κλάδος υπηρεσιών είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση του βρετανικού ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο 2018
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δύο ετών επεκτάθηκε η βρετανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (21/12) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 1,5% σε ετήσια βάση, γεγονός που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό από το τέταρτο τρίμηνο του 2016, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η οικονομία αυξήθηκε κατά 0,6%.
Η ONS διατήρησε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες τις προκατακρτικές της εκτιμήσεις, με τον κλάδο υπηρεσιών να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση του βρετανικού ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση.
Παράλληλα, οι κλάδοι κατασκευών και μεταποίησει είχαν επίσης θετική συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ, ενώ οι δαπάνες των καταναλωτών αυξήθηκαν κατά 0,5% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018.
Νωρίτερα, το ινστιτούτο GfK δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν την καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Δεκέμβριο του 2018, με την σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις -14 μονάδες, έναντι -13 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2013.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις προσδοκίες για την οικονομία το ερχόμενο έτος υποχωρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2011, με το ινστιτούτο να δηλώνει ότι «ενόψει του συνεχούς αυξανόμενου κόστους και της απειλής του υψηλότερου πληθωρισμού σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα γύρω από την έκβαση των διαπραγματεύσεων του Brexit, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι καταναλωτές έχουν μία αποθαρρυντική διάθεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης