Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 3,4% από 3,5% αναθεωρήθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης του γ' 3μηνου 2018

tags :
ΗΠΑ: Στο 3,4% από 3,5% αναθεωρήθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης του γ' 3μηνου 2018
Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,4% στο γ' τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα τελικά επίσημα στοιχεία 
Υποβαθμίστηκαν ελαφρώς τα τελικά στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, δείχνοντας μια επιβράδυνση σε σχέση με την ανάπτυξη του προηγούμενου τριμήνου.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα (21/12/2018) τα τελικά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο, αναφέροντας πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,4%, χαμηλότερα σε σχέση με την ανάπτυξη 3,5% που είχαν δείξει οι προηγούμενες εκτιμήσεις και με την ανάπτυξη 4,2% που καταγράφηκε στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά υψηλότερα από την ανάπτυξη 2,2% του πρώτου τριμήνου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου θα παρέμεινε αμετάβλητη στο 3,5%.
Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί περαιτέρω στο τέταρτο τρίμηνο, γύρω στο 2,5%.
Ωστόσο, η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή, ενώ η ανάπτυξη του ΑΕΠ για το σύνολο του έτους αναμένεται να είναι η καλύτερη από το 2005.
Στην πτωτική αναθεώρηση των στοιχείων συνέβαλαν κυρίως οι πιο αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες, που κατέγραψαν αύξηση 3,5% αντί της αύξησης 3,6% που είχαν δείξει τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Η αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση των αποθεματικών, καθώς οι επιχειρήσεις αύξησαν τα αποθεματικά τους μπροστά στην απειλή των εμπορικών δασμών.
Τα αποθεματικά πρόσθεσαν 2,3 ποσοστιαίες μονάδες στην ανάπτυξη, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο αφαίρεσε 2 ποσοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης