Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καλός ο τζίρος λόγω FTSE, ποιες μετοχές ξεχώρισαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καλός ο τζίρος λόγω FTSE, ποιες μετοχές ξεχώρισαν
ΑΓΟΡΑ: Ευτυχώς που είχαμε και εκείνη την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE και αυξήθηκαν λίγο οι συναλλαγές. Στο κλείσιμο βέβαια γιατί τελευταία στιγμή κάνουν τις κινήσεις τους οι διαχειριστές. Είπαμε «other people money» επομένως γιατί να ψάξουν για καλύτερες τιμές.

Με απώλειες βέβαια και όπως όλα δείχνουν το ΧΑ πάει για κλείσιμο έτους κοντά στις 600 μονάδες. Θεωρητικά είναι καλή αφετηρία αλλά τεχνικά και λόγω των διεθνών αγορών ίσως δούμε και χαμηλότερα.

Το θέμα είναι ότι οι πολλοί βλέπουν κάτι και συνήθως η αγορά διαψεύδει. Ίδωμεν… Η προσήλωση της στήλης είναι στα καλά χαρτιά που είναι υποτιμημένα. Τώρα τι θα κάνουν τα βαριά των ξένων και τι θα κάνουν οι δείκτες λίγο μας ενδιαφέρει.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Για να δουν καλύτερες αποτιμήσεις θέλουν επενδυτές αλλά κυρίως θέλουν θεμελιώδη. Κάποια στιγμή αν αξίζεις θα πάρεις τη θέση που σου ανήκει. Δεν πιστεύουμε ότι το ταμπλό αδικεί. Πιστεύουμε πως η αγορά δεν κάνει λάθος και να κάνει είναι για λίγο διάστημα και μετά βρίσκεται η δίκαιη τιμή.

Δηλαδή όταν η κυβέρνηση πανηγυρίζει και το ΧΑ πέφτει ποιος πιστεύετε ότι κάνει λάθος; Οι φθηνές μετοχές είναι φθηνές γιατί απουσιάζουν οι επενδυτές. Μόλις κοιτάξουν Ελλάδα θα δουν όλο το ταμπλό.

Χρειάζεται πίστη για να κρατήσεις μία μετοχή μέχρι να βρει τη δίκαιη τιμή. Να φύγουν αυτοί που δεν πιστεύουν και να μείνει με τους καλούς. Εκεί ξεκινάει η άνοδος και μετά ακολουθούν όλοι λόγω momentum. Τα λεφτά όμως βγαίνουν από αυτούς που πήραν όταν όλοι σφύριζαν αδιάφορα και αγνοούσαν τα θεμελιώδη. Όταν την «ανακαλύψουν» οι πολλοί είναι αργά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από την επόμενη συνεδρίαση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Έκανε όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια και έκλεισε με μικρές απώλειες αλλά έμειναν και 116 χιλ. τεμάχια απούλητα.

ΕΥΔΑΠ: Από την επόμενη συνεδρίαση θα είναι εκτός FTSE 25. Είχε όγκο 384 χιλ. τεμάχια, υποχώρησε 1,63% και έκλεισε στα 4,82 ευρώ με αγοραστές. Αποτίμηση 513 εκατ. ευρώ, η οποία είναι εξαιρετικά χαμηλή.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Λίγο έως πολύ ρίχνει το φταίξιμο στο Bankingnews για την πρώτη της μετοχής. Ζημιές για τους μετόχους, κέρδη για τους μετόχους μειοψηφίας, υψηλός δανεισμός, εξαιρετικά χαμηλή θέση και άλλα είναι αυτά που ρίχνουν τη μετοχή εδώ και χρόνια.

Βγήκε μεγάλη εντολή αγοράς στα 0,43 ευρώ, ο όγκος ανήλθε στις 331 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε με απώλειες 4,44%.

ΕΛΠΕ: Το ποσό των 0,25 ευρώ ανά μετοχή θα λάβουν οι μέτοχοι ως έκτακτη διανομή λόγω πώλησης της ΔΕΣΦΑ και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων πάει για μείωση δανεισμού. Σοφή κίνηση…

Μέσα στο 2019 πάει η πληρωμή. Η μετοχή μπορεί να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών του 2019 αφού έχει και την αποκρατικοποίηση. Φθηνή βάσει αποτελεσμάτων και στη στήλη αρέσουν οι εταιρείες που προσπαθούν να πετύχουν απομόχλευση.

CRETA FARMS: Και οι δύο βασικοί μέτοχοι, ήτοι Μάνος και Κωνσταντίνος Δομαζάκης έκαναν αγορές μετοχών το προηγούμενο διάστημα. Ο Κωνστανίνος πήρε περισσότερες και έχει έτσι ένα προβάδισμα έναντι του αδελφού του.

Περαιτέρω επομένως μειώνεται η διασπορά και μένει να φανεί αν θα συνεχιστούν οι αγορές και αν σημαίνει κάτι παραπάνω από μία απλή ενίσχυση θέσεων. Ο Μάνος Δομαζάκης ξεκίνησε τις αγορές μία μέρα νωρίτερα, αλλά ο Κωνσταντίνος πήρε περισσότερα χαρτιά από την αγορά.

CENTRIC: Υπάρχει αναλυτικό θέμα για τη μετοχή και το πόσο φθηνή είναι αλλά και τι θα μπορούσε να πάει στραβά. Μετρητά όσα και η αποτίμηση και παίρνεις δωρεάν και κάποια άλλα, όπως τίτλους, μικρό ξενοδοχείο, φωτοβολταϊκό και περιμένεις και έσοδα περί τα 10 εκατ. ευρώ από την πώληση που είχε κάνει.

Εξαιρετικό και το παίξιμο στη μετοχή. Δεν υπάρχει βιασύνη, μαζεύεται προσεκτικά και προς τα πάνω η προσφορά και με λίγα κομμάτια αντί να κλείσει 0,1360 ευρώ έκλεισε στα 0,1270 ευρώ με άνοδο 4,53%.

PAPERPACK: Μαζεύει ο βασικός μέτοχος και ξεπέρασε το 70%. Σημειώστε πως δε μαζεύει στα χαμηλά αλλά στα ψηλά και μάλιστα πολλών ετών. Ελπίζουμε να μην έρθει και από εδώ καμιά δημόσια πρόταση, αν και δε θα μείνει κανείς παραπονεμένος. Μπράβο του πάντως!

ΔΕΗ: Πρέπει να γίνει η πώληση των μονάδων μπας και βελτιωθούν οι ταμειακές ροές για να μπορεί να μειώσει και το χρέος. Χρειάζεται συμμάζεμα όλοι το καταλαβαίνουν. Με δυο-τρεις κινήσεις θα μπορούσε να δει καλύτερα επίπεδα, γιατί εδώ οι επενδυτές έχουν μάλλον προεξοφλήσει ακόμα και το χειρότερο σενάριο.

Βέβαια επειδή εμπλέκεται το κράτος, κρατάμε μικρό καλάθι, αλλά αυτή η επιχείρηση είναι κρίμα να είναι σε αυτές τις αποτιμήσεις.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Μεγάλες πιέσεις και σήμερα με τη μετοχή να έχει «μηχανάκι» στα 5,60 ευρώ και να κάνει μεγάλο όγκο. Έχει μεγάλο πωλητή εδώ και μέρες και χρειάζεται προσοχή.
Δεν την αφήνουν βέβαια.

Μπήκαν στις δημοπρασίες τρεις 50άρες από την πλευρά των αγοραστών και μαζεύτηκαν οι απώλειες. Λίγο μετά οι δύο από τις τρεις έγιναν 100στάρες. Έτσι από τα χαμηλά των 5,57 ευρώ έκλεισε στα υψηλά των 5,77 ευρώ με όγκο 439 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η μεταβλητότητα έχει αυξηθεί αλλά σήμερα ήταν μία καλή μέρα από εκείνες τις καλές που έχουν δώσει μεγάλες χαρές στους μετόχους που είχαν υπομονή και είδαν τις εξελίξεις στον κλάδο από νωρίς.

Με όγκο 44 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 16,87% και έκλεισε στα 4,85 ευρώ με χαμηλό ημέρας τα 4,15 ευρώ. Τα 4 ευρώ φαίνεται πως λειτούργησαν ως στήριξη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης