Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Αναβάλλεται η επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Αναβάλλεται η επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας
Την αναβολή της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των Κούρδων της Συρίας, επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu
Την αναβολή της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των Κούρδων της Συρίας, επιβεβαίωσε σήμερα (21/12/2018) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Όπως δήλωσε, η Τουρκία θα αναβάλει τη στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος αλλά και τυχόν προβλήματα από «φίλια πυρά» εν μέσω της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή αυτή.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός είπε ότι η καθυστέρηση αυτή δεν σημαίνει ότι αλλάζουν τα σχέδια της Άγκυρας για τη στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον των Κούρδων μαχητών, τους οποίους θεωρεί παρακλάδι του PKK.
Ο Cavusoglu πρόσθεσε ότι το σχέδιο της αποχώρησης των ΗΠΑ θα συζητηθεί τον Ιανουάριο στην Ουάσινγκτον.
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, είχε δηλώσει πως η Τουρκία θα αναβάλει αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των μαχητών των Κούρδων της Συρίας στη βορειοανατολική Συρία, καλωσορίζοντας «με επιφύλαξη» την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποσύρει τους στρατιώτες της από την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης