Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Βελιγράδι για την τετραμερή σύνοδο συνεργασίας Βουλγαρίας – Ελλάδας – Ρουμανίας – Σερβίας ο Τσίπρας - Τι θα συζητηθεί

Στο Βελιγράδι για την τετραμερή σύνοδο συνεργασίας Βουλγαρίας – Ελλάδας – Ρουμανίας – Σερβίας ο Τσίπρας - Τι θα συζητηθεί
Στο Βελιγράδι βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας
Στο Βελιγράδι διεξάγεται σήμερα η τετραμερής Σύνοδος Συνεργασίας Βουλγαρίας- Ελλάδας – Ρουμανίας – Σερβίας, στο μικροσκόπιο της οποίας μεταξύ άλλων θα βρεθούν οι περιφερειακές εξελίξεις και η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και  της οικονομίας.
Η σημερινή, 6η κατά σειρά,  συνάντηση Βουλγαρίας- Ελλάδας- Ρουμανίας- Σερβίας, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Ελλάδας Α, Τσίπρα, της Βουλγαρίας Β. Borisov, της Ρουμανίας Viorica Dancila, και του Προέδρου της Σερβίας A. Vucic, θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδος) και μετά τη συνάντηση των τεσσάρων ηγετών, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης.
Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί με το γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Σερβίας A. Vucic στους τρεις πρωθυπουργούς.
Στο πλαίσιο της συνόδου συνεργασίας αναμένεται μεταξύ άλλων να συζητηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση  για μια σειρά από τα προωθούμενα έργα σε κρίσιμους τομείς, όπως αυτοί της διασυνδεσιμότητας και της ενέργειας, αλλά και το ενδεχόμενο κοινής υποψηφιότητας για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2030.
Από την ελληνική πλευρά αναμένεται να υπογραμμιστεί ο ρόλος της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακού κόμβου εμπορίου, μεταφορών, τεχνολογίας και καινοτομίας. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, σε δηλώσεις του την Παρασκευή 21/12 μετά την συνάντησή του με τον με τον Πρόεδρο της Σερβίας, τόνισε ότι στόχος της Ελλάδας είναι να καταστεί ένα "διεθνές ενεργειακό hub".
Για την πιθανή κοινή υποψηφιότητα για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2030, ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή είπε χαρακτηριστικά ότι μια περιοχή που έγινε γνωστή για τους πολέμους, τις διενέξεις και τις συγκρούσεις της θα γίνει γνωστή τώρα μέσα από τη συνεργασία για τη συνδιοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω πρόταση είχε τεθεί στη Βάρνα και θα συζητηθεί στο Βελιγράδι σήμερα, παρουσία και των υπουργών Αθλητισμού των τεσσάρων χωρών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης