Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες προκλητικές δηλώσεις Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας): Όλοι πρέπει να αποφεύγουν τις προκλήσεις, αλλιώς το τίμημα θα είναι βαρύ

Νέες προκλητικές δηλώσεις Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας): Όλοι πρέπει να αποφεύγουν τις προκλήσεις, αλλιώς το τίμημα θα είναι βαρύ
"Όλοι πρέπει να αποφεύγουν τις προκλήσεις και τις προβοκάτσιες, σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να ξέρουν πως το τίμημα θα είναι βαρύ", δήλωσε ο H. Akar
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, σήμερα, Σάββατο 22/12, με αφορμή τη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Αποστολάκη «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε».
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar, σε νέες δηλώσεις του τόνισε ότι στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο όλοι πρέπει να αποφεύγουν τις προκλήσεις, διαφορετικά το τίμημα θα είναι βαρύ, λέγοντας μάλιστα πως «αυτή την ειλικρινή συμβουλή δίνουμε στους γείτονές μας».
Ειδικότερα, ο Hulusi Akar δήλωσε ότι «όλοι πρέπει να ξέρουν πως οι προβοκάτσιες στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση.
Όλοι πρέπει να αποφεύγουν τις προκλήσεις και τις προβοκάτσιες, σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να ξέρουν πως το τίμημα θα είναι βαρύ».
«Όλοι θα πρέπει να συγκρατηθούν», σημείωσε ο Hulusi Akar, προσθέτοντας « αυτή την ειλικρινή συμβουλή δίνουμε στους γείτονές μας».
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μια πολεμική ρητορική, με εκατέρωθεν "σκληρές" μεταξύ ελλήνων και τούρκων αξιωματούχων και μάλιστα, σήμερα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Akar κάνει σχετικές δηλώσεις.
Η Τουρκία κλιμάκωσε τις προκλήσεις της ύστερα από το σαφές μήνυμα που έστειλαν τόσο ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος προειδοποίησε πως «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε» όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος τόνισε ότι «θα συντριβεί εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία».
Η αντίδραση από την Τουρκία δεν άργησε να έρθει.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar την Πέμπτη έκανε λόγο για «γαλάζια» πατρίδα και υποστήριξε πως η Τουρκία δεν προτίθεται να υποχωρήσει από τα δικαιώματα της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.
«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη «γαλάζια πατρίδα μας».
Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας.
Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας.
Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.
Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας.
Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας προ ημερών.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Umit Yalim πρώην γραμματέα ΓΕΕΘΑ στην κυβέρνηση Erdogan την περίοδο 2009 -2010 σε τουρκικά κανάλια, ο οποίος επανέλαβε την ευφάνταστη θεωρία του για τα 18 ελληνικά νησιά που θα έπρεπε σήμερα να ανήκουν στην Τουρκία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης