Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ρωσία στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στην Κριμαία - Εντείνονται οι φόβοι για νέα σύγκρουση

Reuters: Η Ρωσία στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στην Κριμαία - Εντείνονται οι φόβοι για νέα σύγκρουση
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Sergei Lavrov υποστήριξε ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται για να προκαλέσεις επεισόδιο κοντά στην Κριμαία λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου
Μαχητικά αεροσκάφη SU-27 και SU-30, έστειλε στην Κριμαία σήμερα (22/12) η Ρωσία εντείνοντας την ένταση που επικρατεί ήδη στη Χερσόνησο με την Ουκρανία να τίθεται σε νέα επιφυλακή.
Σύμφωνα με το Reuters, περισσότερα από 12 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εντάχθηκαν στην υπάρχουσα ρωσική αεροπορική δύναμη στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, αφού ο πρώην φιλορώσος πρόεδρος της Ουκρανίας Victor Yanukovic εγκατέλειψε το Κίεβο μετά από συγκρούσεις στο δρόμο και βίαιες διαμαρτυρίες πολιτών.
Τα ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Belbek στην Κριμαία, προκαλώντας νέα ανησυχία για τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου που βρίσκονται στο «κόκκινο» τις τελευταίες εβδομάδες μετά την κατάσχεση τριών ουκρανικών ναυτικών πλοίων και των πληρωμάτων τους στις 25 Νοεμβρίου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, δήλωσε ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται για να προκαλέσεις επεισόδιο κοντά στην Κριμαία λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης