Διεθνή

Ιταλία: Πρόταση Di Maio να κλείσει ο στρατός τις λακούβες της Ρώμης και να διασωθεί το κύρος της Δημάρχου

Ιταλία: Πρόταση Di Maio να κλείσει ο στρατός τις λακούβες της Ρώμης και να διασωθεί το κύρος της Δημάρχου
Η Δήμαρχος της πόλης Virginia Raggi των 5 Αστέρων έχει επικριθεί έντονα για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η Ιταλική πρωτεύουσα 
Τη συμβολή του στρατού θα δεχθεί ο Δήμος της Ρώμης για να κλείσει τις λακούβες στους δρόμους της Αιώνιας πόλης, οι οποίες είναι αιτία δυστυχημάτων και τραυματισμών πεζών και οδηγών αυτοκινήτων.
Πρόκειται για μέτρο που κατέθεσαν τα Πέντε Αστέρια, απ όπου κα ανήκει η Δήμαρχος της Ρώμης, και το οποίο ψηφίζεται, σήμερα (22/12) από το κοινοβούλιο της Ρώμης. Σαράντα εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για το 2019 και άλλα είκοσι για το 2020, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Αρχικά το συγκεκριμένο μέτρο είχε απορριφθεί από την αρμόδια επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου, αλλά το κίνημα Πέντε Αστέρων το ξαναπαρουσίασε. Εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδοστρώματος, ποδηλάτες που έπαιρναν μέρος στον Γύρο της Ιταλίας αρνήθηκαν να περάσουν από την Ρώμη και ζήτησαν να ακυρωθεί η συγκεκριμένη διαδρομή.
Παράλληλα με τον στρατό, για την βελτίωση της κατάστασης των δρόμων της Αιώνιας Πόλης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και εθελοντικές οργανώσεις, μέλη των οποίων, τα τελευταία τρία χρόνια, έκλεισαν πάνω από πέντε χιλιάδες λακούβες.
Η Δήμαρχος της πόλης Virginia Raggi έχει επικριθεί έντονα τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε και βρίσκεται στο «τιμόνι της πόλης» για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η Ιταλική πρωτεύουσα με το στρατό να καλείται τώρα να διασώσει το γόητρο της Δημάρχου αλλά και το Δήμο από τις εκατοντάδες αγωγές των κατοίκων λόγω των χαλασμένων δρόμων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης