Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Δεν είμαι σίγουρη ότι ο Καμμένος θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Μπακογιάννη: Δεν είμαι σίγουρη ότι ο Καμμένος θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών
"Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας βασίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών", τονίζει η Ντ. Μπακογιάννη
«Δεν είμαι καν σίγουρη ότι ο Πάνος Καμμένος θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών», υποστηρίζει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν η κυβέρνηση δεν έχει τους 151 βουλευτές για να περάσει η συμφωνία, τότε είναι μονόδρομος οι εκλογές.
Η ίδια, σε ερώτηση για το πως θα αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια των εταίρων η ΝΔ αν είναι στην κυβέρνηση και δεν έχει ψηφιστεί η συμφωνία, απαντά ότι αντίστοιχες, αν όχι μεγαλύτερες, ήταν οι πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι  και άντεξε.
«Εμείς δεν πρόκειται να κυρώσουμε τη συμφωνία αυτή και θα διαπραγματευτούμε από τη αρχή», ξεκαθαρίζει.
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η ΝΔ θέλει λύση που θα προστατεύει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα εξασφαλίζει σταθερότητα στα Βαλκάνια.
«Ακόμη και η τροπολογία που κατέθεσε η αλβανική μειονότητα των Σκοπίων αποδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνωρίζει Μακεδονική εθνότητα ενισχύει τον αλυτρωτισμό στην περιοχή και άρα ενισχύει την αστάθεια», όπως σημειώνει.
Περαιτέρω, δηλώνει ότι την προβληματίζουν οι υψηλοί τόνοι  στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας και τονίζει ότι «η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας βασίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών».
Η ίδια, σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία αναφέρει ότι «οι επαφές και ο διάλογος με την ηγεσία της γειτονικής χώρας όταν είναι καλά προετοιμασμένες είναι θετικές», συμπληρώνοντας πως  «ελπίζω ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από την επίσκεψη του Erdogan στην Αθήνα».
Ακόμη, σε ερώτηση για το εάν μπαίνουμε σε περίοδο σκληρής πόλωσης απαντά ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον δρόμο της σκληρής πόλωσης» και «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πολώσει με την ελπίδα να συσπειρώσει ένα τμήμα των ψηφοφόρων του».
«Αυτό όμως έχει τεράστιο κόστος.
Έχει κόστος για το πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του, αλλά κυρίως έχει κόστος για τη δημοκρατία μας», προσθέτει.
Κατά την ίδια, είναι πρωτοφανής ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χειρίζεται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, το θέμα της τρομοκρατίας, καθώς οι  παρεμβάσεις της σε θέματα δικαιοσύνης».
Σχολιάζοντας τις προσχωρήσεις Π, Τατσόπουλου και Χ. Θεοχάρη στη ΝΔ εκτιμά ότι «πρόσωπα που έχουν πολιτικό λόγο, έχουν κοινές απόψεις με τη ΝΔ στα σημαντικά ζητήματα και είναι αποφασισμένα να δουλέψουν για να γυρίσει σελίδα η χώρα μας και να μπούμε σε ένα κύκλο ανάπτυξης και ευημερίας, προσθέτουν και δεν αφαιρούν»
Υπενθυμίζει ότι «η ΝΔ είχε μεγάλες εκλογικές νίκες μόνο όταν προσέλκυε προσωπικότητες από το κέντρο και την κεντροαριστερά».

ΑΝΕΛ: Η «νονά» της «Βόρειας Μακεδονίας»

«Η λαλίστατη κυρία Μπακογιάννη, παρόλο που βρίσκεται σε καθεστώς πολιτικής αποστρατείας, επιμένει να προκαλεί τη μνήμη ενός ολόκληρου λαού για τα πεπραγμένα της.
Η «νονά» της «Βόρειας Μακεδονίας» και μία από τους κεντρικούς εκπροσώπους αυτών που παραχωρούν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα για να κρίνει κανέναν, αναφέρει ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης σε σχόλιό του για την συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη.
«Ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μη δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, είτε με αυτή, είτε με οποιαδήποτε άλλη παρόμοια συμφωνία» καταλήγει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης