Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωνιώδεις προσπάθειες του Mnuchin να καθησυχάσει τους επενδυτές για τη δυναμική της οικονομίας των ΗΠΑ και τη Fed

Αγωνιώδεις προσπάθειες του Mnuchin να καθησυχάσει τους επενδυτές για τη δυναμική της οικονομίας των ΗΠΑ και τη Fed
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες της αγοράς
Ενεργώντας προληπτικά ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, είχε σήμερα (23/12) τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, προκειμένου να αποφύγει ένα ακόμη πλήγμα στη Wall Street με το άνοιγμα της Δευτέρας (24/12), σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.
 Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προσπάθησε επίσης να κατευνάσει τις ανησυχίες της αγοράς για το αν ο Donald Trump διαθέτει τη νομική εξουσία να απομακρύνει τον πρόεδρο της Fed, Jerom Powell.
«Είναι προληπτικό» είπε μία από τις πηγές αυτές στο CNN.
«Στέλνει το σωστό μήνυμα στην αγορά, έτσι ώστε να μπορούν να υπολογίσουν την πραγματική εικόνα στο άνοιγμα της Δευτέρας.
Δεν χρειάζεται να περιμένει μέχρι να συμβεί κάτι και μετά να τους καθησυχάσει», πρόσθεσε.
Η Wall Street ολοκλήρωσε μια άσχημη εβδομάδα την Παρασκευή (21/12) και έθεσε τον Δεκέμβριο του 2018 σε τροχιά για να αποτελέσει τον χειρότερο μήνα από την οικονομική κρίση του 2008.
Ο Mnuchin στις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις  προσπάθησε να μεταδώσει τη δυναμική της οικονομίας των ΗΠΑ παρά τις πρόσφατες αναταράξεις στην αγορά.
«Η μεταβλητότητα της αγοράς δεν αλλάζει τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας μας» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης