Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 6 μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,66% και τα 1.266,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά 6 μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,66% και τα 1.266,35 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,4% κατά την προηγούμενη εβδομάδα
Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την πτώση του αμερικανικού δολαρίου που έχουν φέρει οι πολιτικές αβεβαιότητες στο εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2018 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,66% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.266,35 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κοντά στα 1.267,90 δολ. ανά ουγγιά στα οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, και τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιουλίου 2018.
Την περασμένη εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,4%, με τις συνολικές του απώλειες ωστόσο για το σύνολο του έτους να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο -4%.
Οι πρόσφατες αναφορές ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, συζητάει με τους συνεργάτες του το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, παρείχε στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο, οδηγώντας παράλληλα σε πτώση του δολαρίου.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,15% στις 96,30 μονάδες, καθώς απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τη ζώνη των 97 μονάδων.
Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην τέταρτη αύξηση επιτοκίων για το 2018, διατηρώντας παράλληλα τα σχέδιά της για περαιτέρω αυξήσεις μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης