Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ, στο +0,23% και τα 1,1396 δολ.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ, στο +0,23% και τα 1,1396 δολ.
Την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα
Ανοδικά κινείται σήμερα Δευτέρα (24/12) το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τη μερική αναστολή λειτουργίας των αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών έχουν επηρεάσει το νόμισμα των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,23% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,1396 δολ. την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχωρεί κατά -0,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στις 96,76 μονάδες.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα, και συγκεκριμένα στις 96,258 μονάδες.
Σε ό,τι αφορά το γεν Ιαπωνίας, το οποίο αποτελεί συνήθως ασφαλή επιλογή για τους επενδυτές σε περιόδους αστάθειας, σημειώνεται άνοδος της τάξεως του +0,16% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 111,07 γεν ανά δολάριο.
Οι όγκοι συναλλαγών για την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να έιναι περιορισμένοι λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, ενώ οι αγορές στην Ιαπωνίας παρέμειναν σήμερα κλειστές.
Την περασμένη εβδομάδα, η συνεδρίαση της Federal Reserve ενίσχυσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η τράπεζα θα συνεχίσει τη διαδικασία αύξησης των επιτοκίων εν μέσω πιθανής αποδυνάμωσης της αμερικανικής οικονομίας το ερχόμενο έτος.
Η μερική αναστολή λειτουργίας των αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών, η οποία ενδέχεται να συνεχιστεί μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, όταν οι Δημοκρατικοί αναμένεται να αναλάβουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, συνέβαλε επίσης στην πτώση του δολαρίου.
«Η παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά έχει επηρεάσει το συναίσθημα στις αγορές συναλλάγματος», σχολιάζει ο επικεφαλής του τμήματος συναλλαγών της Oanda, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «δεν βλέπω κάποια σημαντική ανάκαμψη ακόμα στο συναίσθημα κινδύνου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης