Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιο της Κομισιόν για τους κινδύνους στην αλυσίδα τροφίμων

Σχέδιο της Κομισιόν για τους κινδύνους στην αλυσίδα τροφίμων
Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους κινδύνους στην αλυσίδα τροφίμων
Την ανάπτυξη ενός γενικού σχεδίου ενημέρωσης για τους κινδύνους στην αλυσίδα των τροφίμων, προαναγγέλλει ο Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε., Vytenis Andriukaitis, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, στο σχέδιο θα προσδιορίζονται, μεταξύ άλλων, «τα βασικά εργαλεία και οι δίαυλοι που πρέπει να χρησιμοποιούνται για σκοπούς ενημέρωσης σχετικά με τον κίνδυνο, και θα καθορίζονται κατάλληλοι μηχανισμοί για την ενίσχυση της συνοχής της ενημέρωσης σχετικά με τον κίνδυνο και για τη διασφάλιση της διεξαγωγής ανοικτού διαλόγου μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών».
Το επίμαχο σχέδιο πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή εντός δύο ετών από την ημερομηνία εφαρμογής του κανονισμού αριθ. 2018/008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, η αναθεώρηση του οποίου ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο.
Στην ερώτησή του, ο κ. Παπαδημούλης είχε επισημάνει τις «ανησυχίες των πολιτών για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων» που «τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά», καθώς «η έλλειψη διαφάνειας και η μη δημοσιοποίηση των επιστημονικών στοιχείων έχουν δημιουργήσει έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις αρμόδιες αρχές».
Επίσης, ζητούσε να πληροφορηθεί «μέσω ποιων μηχανισμών θα ενημερώνονται οι πολίτες για πιθανούς κινδύνους στα τρόφιμα και πώς θα συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης αυτών των κινδύνων, καθώς και μέσω ποιας διαδικασίας θα δημοσιεύονται όλα τα επιστημονικά στοιχεία στο ευρύ κοινό και ύστερα από ποιο χρονικό διάστημα».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης