Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιράν: Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν το Αφγανιστάν

Ιράν: Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν το Αφγανιστάν
Η πλευρά της Τεχεράνης τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν γίνονται με γνώση της αφγανικης κυβέρνησης
Στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του Ιράν βρίσκεται επί του παρόντος σε διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν προκειμένου να επιλυθεί η κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν, αναφέρθηκε σήμερα (26/12) γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν, Ali Shamkhani, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, ο Ιρανός αξιωματούχος προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου του Αφγανιστάν, Hamdullah Mohib, στην Καμπούλ.
«Η σειρά των επαφών και των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν πραγματοποιήθηκε με γνώση της αφγανικής κυβέρνησης και αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ali Shamkhani.
Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποίησε για τη «σοβαρή απειλή» της εξάπλωσης του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης των υφιστάμενων συνοριακών σταθμών, καθώς και τη δημιουργία νέων για τη διασφάλιση των ασφαλείας στα σύνορα των δύο χωρών.
Ο γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν υπογράμμισε επίσης τη βούληση τη χώρας να συνεργασεί με το Αφγανιστάν σε επιστημονικό επίπεδο, καθώς και να μεταβιβάσει την τεχνολογία στη γειτονική χώρα ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης