Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Πετσίτης (ξανά), ο Ντέρης, το σκάνδαλο με την FIFA και η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ

tags :
Ο Πετσίτης (ξανά), ο Ντέρης, το σκάνδαλο με την FIFA και η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ
Οι αποκαλύψεις της Equipe, οι μίζες στο ΓΓ της FIFA, οι Ελβετοί και οι απαιτήσεις Ντέρη από την ΕΡΤ και τα ερωτήματα για τις υπηρεσίες Πετσίτη έναντι 60.000 ευρώ
Με την είσοδο του 2019 έρχονται στο προσκήνιο εξελίξεις που σχετίζονται με την περίφημη υπόθεση Πετσίτη του στενού φίλου του κ. Νίκου Παππά όπου μεταξύ των εργοδοτών του είναι και η TAF Sports του Ντίνου Ντέρη προμηθευτή της ΕΡΤ.
Οι Ελβετικές αρχές διερευνούν την υπόθεση χρηματισμού του γενικού γραμματέα της FIFA καθώς βρέθηκαν χρήματα που είχαν κατατεθεί από τον κ. Ντέρη στους λογαριασμούς του.
Η κατηγορία είναι πως προνομιακά ο κ. Ντέρης έναντι χρηματισμού πήρε τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στη συνέχεια επιχείρησε να τα πουλήσει στην ΕΡΤ .
Δεν πρόλαβε όμως καθώς ξέσπασε το σκάνδαλο με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να διαπραγματευτεί τελικά απευθείας με τη FIFA για τα δικαιώματα.
Πλην όμως φαίνεται πως βρέθηκε η διαδρομή του μαύρου χρήματος έστω και εάν δεν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια.
Το εντυπωσιακό όμως είναι πως η ΕΡΤ ακόμα και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να αγοράζει από την TAF Sports τηλεοπτικά δικαιώματα στίβου και άλλων αθλημάτων αλλά και να συνεργάζεται και σε άλλες εργασίες που αναθέτει σε τρίτους με την εταιρία του κ. Ντέρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα Ντέρη απασχόλησε αναλυτικά την γαλλική Equipe στα τέλη του 2017 η οποία αναφέρεται σε δήλωση που δημοσιεύθηκε από τον Εισαγγελέα της Συνομοσπονδίας (MPC) της Ελβετίας και σύμφωνα με την οποία ο κ Ντίνος Ντέρης παρουσιάζεται ως «ενεργός επιχειρηματίας στον τομέα των αθλητικών δικαιωμάτων,» και θεωρείται ύποπτος ότι έδωσε «αδικαιολόγητη οφέλη» (σ.σ. μίζα)  στον Jerome Valcke, πρώην γενικό γραμματέα της FIFA.
Ο 60χρονος Κωνσταντίνος Ντέρης σύμφωνα με την Equipe είναι ο τρίτος άνθρωπος που εμπλέκεται στην έρευνα για φερόμενη διαφθορά, που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου του 2017.
Σύμφωνα με την Equipe ο κ. Ντέρης διευθύνει την TAF Sports Marketing, που κατέχει τα διεθνή δικαιώματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Η FIFA τον είχε επίσης τοποθετήσει πριν από δύο χρόνια (σ.σ. 2015), ως ο αποκλειστικό υπεύθυνο της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την Ελλάδα των διοργανώσεων  του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 (Ρωσία) και το 2022 (Κατάρ) . Αυτό επισημοποιήθηκε εκείνη την εποχή τότε από τον Niclas Ericson, πρώην διευθυντή του τηλεοπτικού τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Ο Ericson  ήταν από καιρό υπεύθυνος για την πώληση δικαιωμάτων TV World Cup  διεθνώς ο οποίος απομακρύνθηκε το 2016.
Το 2015 ο κ. Eriscon ανέφερε ότι "Έχουμε συνεργαστεί με την TAF στο παρελθόν και είμαστε σίγουροι ότι θα μας παρέχουν υπηρεσίες στην Ελλάδα" ενώ ο κ. Ντέρης σε επίσημη ανακοίνωση εξηγούσε ότι η ανάθεση εκείνη ήταν «μια πρόκληση για την εταιρεία του να φέρει σε πέρας μια τέτοια« αποστολή, δεδομένου ότι πολύ λίγες εταιρίες σε όλο τον κόσμο είχαν αυτό το προνόμιο».
Η Equipe το 2015 απηύθυνε ερώτημα στον κ. Βάλκε ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «Δεν υπάρχουν δικαιώματα προτίμησης που έχουν δοθεί. Ποτέ.» ενώ ο κ. Ντέρης δεν είχε απαντήσει τότε στην Equipe σε ανάλογο ερώτημα που του είχε τεθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ντέρης από το 2013 περιλαμβανόταν σε λίστα που είχαν παραδώσει στις ελληνικές φορολογικές αρχές οι Γάλλοι ειδικοί που είχαν έλθει ως τεχνική βοήθεια για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και το όνομά του είχε δημοσιευτεί στα Μέσα Ενημέρωσης της εποχής εκείνης.
Όλα αυτά πιθανόν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τα γνώριζε ο κ. Πετσίτης και προφανώς η κυβέρνηση.
Αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι πως γίνεται να συνεργάζεται ο κ. Πετσίτης με την TAF Sports και ποιες ακριβώς υπηρεσίες του παρείχε για να του καταβάλλει η εταορία του κυρίου Ντέρη το 2016 και το 2017 ποσό της τάξεως των 60.000 ευρώ;
Άραγε έχει σχέση με τις απαιτήσεις της TAF προς την υπό εκκαθάριση παλαιά ΕΡΤ και όχι μόνο;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης